E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoodys'den 'Çin' açıklaması---

Moodys'den 'Çin' açıklaması

Moodys'den 'Çin' açıklaması
06 Şubat 2020 - 16:24 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moodys, Çin otomotiv endüstrisi talebinin, ülkenin Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip korona virüs salgınının olumsuz etkisini yok edeceğine dikkat çekti.

Şirket ayrıca Honda, Toyota gibi üreticiler üretime geçici olarak ara verdiklerini açıkladılar. Buna karşılık, kısa vadede talep ve kurumsal sermaye harcamalarında geçici daralmalar da bekleniyor.

Moodys Başkan Yardımcısı Gerwin Ho, korona virüs salgını nedeniyle potansiyel müşterilerin, araç satış bayileri de dahil, kalabalık ortamlara girmekten çekindikleri için kısa vadada satışlarda bir miktar düşüş olabileceğine işaret etti ve ekledi:

"Bununla birlikte, Çin'deki ekonomik büyüme ve otomobil sahipliği oranındaki artışa bağlı olarak, çok sayıda potansiyel müşterinin talebini ertelemediğini ve talepteki uzun vadeli büyümenin de aksamadan sürdüğünü görüyoruz.

Japonya menşeili otomotiv firması Honda da, Çin'in Vuhan kentinde bulunan fabrikasının faaliyetlerini, virüsiçin artan uyarılara bağlı olarak en iyi olasılıkla Şubat sonuna kadar durduracağını duyurdu.

Şirket bir önceki açıklamasında fabrikanın geçici olarak 14 Şubata kadar kapatılacağını belirtmişti.

Toyota İşletme Müdürü Masayoshi Shirayanagi basına yaptığı açıklamada ise otomotiv satışlarının virüs  etkisiyle azadığını belirtti.

Shirayanagi aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde üretimin önemli bir kısmını Çin dışına taşıyabileceklerini de belirtti. Shirayanagi, üretimin Çinde durdurulması halinde Avrupa ya da ABDde devam edebileceğine inandıklarını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)