E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's not kararlarından sonra Türk piyasaları---

Moody's not kararlarından sonra Türk piyasaları

Moody's not kararlarından sonra Türk piyasaları
14 Nisan 2015 - 11:16 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in not kararlarından sonra yabancı sermaye çıkışı gözlendi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyesine çıkarmasından sonra Türk sermaye piyasalarında yabancı çıkışı yaşandı. 2013 Mayıs ayında yurt dışı yerleşiklere ait hisse stok miktarı 74,7 milyar dolar seviyesindeydi. 2015 yılında yapılan değerlendirmede ise bu rakam 52 milyar dolara geriledi. Benzer şekilde DİBS stokuda 67,1 milyar dolardan 45 milyar dolara indi.



Yurt dışı yerleşiklerin son 2 kredi notu açıklamasından sonraki hisse ve DİBS stokunu inceleyen Meksa Yatırım Stratejisti Zeynel Balcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Moody’s 16 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye’nin kredi notunu “Yatırım Yapılabilir” seviyesine yükseltti. O tarihlerde yapılan yorumlar ve beklentiler Türkiye’nin uzun vadeli fonları çekeceği ve özellikle mali piyasaların bu gelişmeden çok olumlu etkileneceği yönündeydi. Aradan yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen en azından şimdiye kadar piyasalar bir daha seviyeleri hiç görmedi. Diğer gelişmeler daha etkili oldu. Kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen değerlendirmelerde çok iyimser veya karamsar olmamakta yarar var. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)