E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMOGAN Enerji halka arz oluyor---

MOGAN Enerji halka arz oluyor

MOGAN Enerji halka arz oluyor
28 Şubat 2024 - 09:45 borsagundem.com

Porföyünde bulunan 9 RES, 8 JES VE 4 HES projesi ile Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından biri olan MOGAN Enerji, halka arz ediliyor. Talep toplama tarihleri 28/29 Şubat-01 Mart 2024.

Yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin en büyük enerji yatırımcılarından biri olan MOGAN Enerji, halka arz oluyor. Talep toplama tarihleri 28/29 Şubat ve 01 Mart 2024. İş Yatırım Menkul Değerler ve TSKB'nin konsorsiyum lideri olduğu halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 11,33 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunuluyor. İşlem sonrası Şirket'in halka açıklık oranı yüzde 10,76 olacak.

Gelir çeşitlendirme fırsatı yaratan çok sayıda elektrik üretim santraline sahip olan şirketin portföyü 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 9 adet RES, 8 adet JES ve 4 adet HES olmak üzere yurt içinde faaliyet gösteren 21 adet yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yapan enerji santrallerinden oluşuyor. MOGAN Enerji’nin portföyünde bulunan elektrik enerjisi üretim santralleri coğrafi olarak Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yer alıyor.

ALİ KARADUMAN: ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ

MOGAN Enerji CEO’su Ali Karaduman, “Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından biri olarak Borsa İstanbul’a gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet yaşıyoruz. MOGAN Enerji’nin temelleri Türkiye’nin önde gelen enerji firmalarından biri olma hedefiyle 2 Ocak 1980 tarihinde atıldı. Aradan geçen 40 yıldan fazla sürede istikrarlı bir şekilde yatırımlarımıza devam ederek, özellikle yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin en büyük enerji yatırımcılarından biri olmayı başardık. Türkiye güzel bir enerji ülkesi. Örneğin gündüz GES (günü enerjisi) akşam RES'ten (rüzgar enerjisi) enerji elde edebiliyorsunuz. Biz de ülkemizin bu potansiyeline inanarak yatırımlarımızı sürdürdük. Bugün de halka arzla birlikte kurumsallaşma adına önemli bir adım atıyoruz. Kurumsallaşmanın en verimli yolu ve doğru adımı halka arz olarak Borsa İstanbul’a gelmekle ve SPK regulasyonu altına girmekle oluyor. Ayrıca halka arz yoluyla şirketimize ortak olan yatırımcılarımıza büyüme hikayemize ortak olma fırsatı sunuyoruz,” dedi.

SPK'dan iki şirketin halka arzına onay çıktı

Günün önemli şirket haberleri 28/02/2024

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)