E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMKK zirvesinde flaş ayrılık---

MKK zirvesinde flaş ayrılık

MKK zirvesinde flaş ayrılık
15 Kasım 2016 - 07:13 borsagundem.com

Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Doç. Dr. Yakup Ergincan’ın kurum ile yolları ayrıldı. Ergincan MKK’nın kurucu yöneticisiydi...

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Türkiye’de kurulmuş olan tüm menkul kıymetlerin kaydileştirilmesi ve saklamasının yapıldığı Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) üst yönetiminde flaş gelişme.. MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Yakup Ergincan’ın kurum ile yolları ayrıldı. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre sürpriz ayrılık dün gerçekleşti. MKK’nın kurucu yöneticilerinden olan Ergincan 2008’den bu yana Genel Müdür olarak görevdeydi. Kulislerde, Yakup Ergincan’ın sermaye piyasalarında daha üst düzey bir göreve getirileceği konuşuluyor.

 

DOÇ.DR. YAKUP ERGİNCAN KİMDİR?

1967 yılında İstanbul’da doğan Yakup Ergincan, Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından (1986), Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden lisans (1990), Marmara Üniversitesi İngilizce Muhasebe-Finansman dalından yüksek lisans (1995) ve University of Michigan Business School’dan MBA derecesi (1998) aldıktan sonra Doktorasını Marmara Üniversitesi Bankacılık Anabilim Dalı’nda tamamladı (2001). Üniversitelerarası Kurul tarafından yapılan sınavlar sonucu Muhasebe-Finans Bilim Dalında Doçentlik ünvanına hak kazandı (2009).

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Asistanlık yaptı (1990-1991). Sermaye Piyasası Kurulu Denetleme Dairesinde Uzman Yardımcısı, Uzman ve Başuzman olarak çalıştı (1991-2002). Dünya Bankası (Washington, 1997-1998) ve PricewaterhouseCoopers’da (Detroit, 1997) danışman olarak görev yaptı.

2002 yılında kurulan Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’de (MKK) kurucu yöneticilerden biri oldu. 2002-2008 yılları arasında bilgi işlem ve operasyon birimlerinin ve “Merkezi Kaydi Sistem Yazılım Projesi”nin Yönetiminden sorumlu Kaydi Sistem Müdürü ve Kaydi Sistem’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı MKK’da 2008 yılından itibaren Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almaktadır.

Kadir Has Üniversitesi Sermaye Piyasaları ve Borsa Yüksek Lisans programında ve Marmara Üniversitesi Bankacılık Doktora Programında dersler de veren Yakup Ergincan’ın "Endekse Dayalı Vadeli İşlem Sözleşmeleri" (1996, Sermaye Piyasası Kurulu Yayını), “Managing Private Capital Flows in Asia: Lessons and New Challenges” (1997, Dünya Bankası’nda görevli bir grup araştırmacı ve akademisyenle birlikte hazırlanan Dünya Bankası Yayını), “Kurumsal Yönetim: Türkiye’deki Durumu ve Geliştirilmesine Yönelik Öneriler” (2004, Literatür Yayıncılık) (Çağa Hukuk Vakfı Ödülleri Finalisti-2005) ve “Şirket Değerlemesi:Klasik ve Modern Yaklaşımlar” (2004, Literatür Yayıncılık) adlı kitapları vardır. Ergincan’ın ayrıca sermaye piyasası, kurumsal finans, kurumsal yönetim, finansal kurumlar, yatırımcıların korunması, şirket değerlemesi, kaydi sistem, elektronik genel kurul, hissedar hakları, davranışsal finans, teminat ve ödünç işlemleri ve finansal kriz sonrası yeni düzenlemeler konularında ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri ve ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum ve akademik çalışmalarda sunulmuş tebliğleri ve bildirileri de bulunmaktadır.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Ulusal Danışma Kurulu Üyeliği, Avrasya Borsalar Federasyonu’nda (FEAS) Takas ve Saklama Kurumları Çalışma Grubu Üyeliği ile Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş. (SPL) Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Ergincan; European Central Securities Depository Association (ECSDA) Yönetim Kurulu Üyesi olup, International Corporate Governance Network (ICGN) ve European Corporate Governance Institute (ECGI) üyesidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)