E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT'ten Suriye'de nokta atışı---

MİT'ten Suriye'de nokta atışı

MİT'ten Suriye'de nokta atışı
06 Ocak 2023 - 11:09 borsagundem.com

MİT, MLKP'nin sözde Suriye sorumlusu Zeki Gürbüz'ü etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Bursa'da geçen yıl cezaevi servis aracına yönelik saldırının azmettiricisi olan terör örgütü MLKP'nin sözde Suriye sorumlusu Zeki Gürbüz'ü Haseke kentinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bursa'nın Mudanya ilçesinde 20 Nisan 2022'de infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına yönelik gerçekleştirilen eylemle 16 Ağustos 2022'de sınır hattında güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen roketli saldırının azmettiricisi ve planlayıcısı olduğu belirlenen Ahmet Şoreş kod adlı Zeki Gürbüz, MİT tarafından Haseke'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Yunanistan iade taleplerini reddetti

Terörist Gürbüz, MLKP'nin silahlı kanadı FESK sorumlusu olarak uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra 2008'de örgütün sözde Türkiye sorumlusu oldu.

İtalya'ya gitmek üzere 2012'de yasa dışı yollarla Türkiye'den çıkış yapan Gürbüz, 2013 yılı şubat ayında Yunanistan'da yakalandı. Türkiye'nin iade taleplerine karşın Yunanistan tarafından iade edilmeyerek Nisan 2013'te serbest bırakılan terörist Zeki Gürbüz, Yunanistan'dan Irak'a, daha sonra da Suriye'ye geçerek tekrar MLKP'de sözde yönetici olarak faaliyet göstermeye başladı.

MLKP'nin sözde askeri kanat sorumlusuyken Baran Serhat kod adlı Bayram Namaz'ın Mart 2019'da etkisiz hale getirilmesi üzerine örgütün sözde Suriye sorumlusu olarak faaliyet göstermeye başlayan Gürbüz'ün ayrıca, terör örgütünün finans kaynaklarını da yönettiği ve tüm alanlara para transferi gerçekleştirdiği belirlendi.

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon!

 

MİT'ten Suriye ve Irak'ta nokta atışı!

 

MİT'ten Suriye'de nokta atışı!

 

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran06 Ocak 2023 16:20

    Ne mutlu Türk Miletine ki böyle muhteşem bir ordusu ve teknolojisi var.  Bakın böyle katil alçakları nokta atışı ile cehenneme gönderiyor ki tek bir masumun canı yanmamış olsun. Amerikan itlerinin Afganistan da Irak ta yapyığı gibi asla yapmadılar yapmazlar da!  Böylece suça karışmamış zorla terör örgütüne üye yapılan insanlara da kaçma kurtulma imkanı doğuyor.  Ancak bu orduya  asla layık olmayan ahmak tipler var ki bazı yeni yetme henüz edepten de nasibini alamamış  bazı soyatı takımı bu ülke den adeta nefret ediyor!  Bunun da kampanyasını yapıyor. Böyle alçak takımına tavsiyem şu!  Eğer bu ülkeden gitmek isterseniz sizin için pasaport paarsı kampanyası yapacağım. Zaten gittiğiniz yerde de yüzünüze tükürecekler hiç merak etmeyin.  Alçak ve sefil karakterler hiç bir yerde  hüsnü kabul görmez lakin siz bunu anlama kavrama kabiliyetiniz olmadığı ve size böyle anlatıldığı için yaptığınız doğru zan ediyorsunuz. Yakında bileceksinzi.

  • asena06 Ocak 2023 13:11

    elinize sağlık askerlerim şu sıfata bak bu surattan adam olmazzz

  • Mucise Reis : )06 Ocak 2023 12:39

    Komşu devletlerinin istikrarsızlığı etrafımızda terör yuvalanmalarına vesil eoluyor. Terör yuvalanmaları kaynak ve güç istemleri karşısında destek gördükleri devletlerin istekleri talepleri doğrultusunda Türkiye yi hedef alıyor. Çünkü bu kişiler, var oldukları bölgelerde iç darbeler ve yok edilmelerdne korktukları için büyük devletlerin maddi, manevi, silahlı ve silahsız güçlerini arkasına alıp var olabilir. Bu durumda etrafımızda hukuksal biçimde devlet komşularımız olsa herşay daha rahat ve kolay olacaktır. Bu militanlar eğitimsiz kişileri , maaş karşılığı yada bir köyde sen yöneticisin diyip bir konum vererek kandırmaya devam ediyor. Devletler arası hukuksal çözümler önemli. Bu adam neredr yaşıyordu ? hangi ülke toprağında ? ama hangi devletin ajanlığı ile Türkiye ye saldırıyordu ? abd, ingiliz, rus, iran, vb ... topraklar suriye-Türkiye sınırları birleşmeleri bölgesel daireye bakınca...

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL06 Ocak 2023 11:44

    ALİ BABACAN ŞUNU İSTİYOR İMİŞ BASINDA YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARI; BİZ İKTİDARA GELİNCE ANAYASADAN  TÜRKLÜK VE ANADİL TÜRÇEYİ ANAYASADAN KALDIRACAĞIZ DİYOR NE OLACAK ÜLKEMİZİN HALİ

  • baran06 Ocak 2023 16:12

    Konu gayet açık ki bu arkadaşın açıkladıkları bu 6 lı çetenin niyetlerinden sadece birirsi!  Sen aşağıdaki fetoşçu yine saçma sapan zırvalamışsın.  Saçmalamışsın.  Türk Milletinin basşreti bu soytarılara asla geçit vermez. Mesela bunların bir de hacı hoca takımı var ki tam vbir ayrılıkçı resmen insanalrı ruhsuz zombi haline getirmesi amaçlanıyor.  Şöyle ki bu soytarılar Milliyetçilik ile ırkçılığı aynı görüyor  ve aslında ne zaman burada bir arkadaş vatan sevgisi hakkında bir şeyler yazsa itin birinin de hemen zıplaması boşuna değil. İnsan kendi soyunu sevmesi akrabasına yardımcı olması bir yere kadar elbette kabul edilir Velev ki başkasına zulüm vesilesi olmasın Zaten Kuran da bunu emreder. Ama bu soytarılar adeta metamorfoz olmuşlar. 

  • Mucise Reis : )06 Ocak 2023 12:43

    Vatan perverliğini TÜRKİYE CUMHURİYETİ levhalarını sökenlre karşıda yapabilseydin keşke  ;)  .... A) Gerçek olaylara karşı siyaset konuşuyorsun ? B) hayal ürünü olmayan olayları idda edip siyaset konuşuyorsun ? Sen hangi gguba girdin şuan ? ... İddalar üzerinden konuşuyorsun ama gerçekleşen olayları görmüyorsun :D Bırak sen siyaset yapma ...Ben yapmıyorum yalanı savunmak zorunda kalmıyorum hiç. Ne ise onu söyle, babanın oğlumu yiyip içip sülalece zenginleşenler ? Sen kendi çocuklarına, ana babana kişisel ekonomine bak. Para mı alıyorsunda onu bunu savunma gayretine giriyorsun ? Yazık etme kendine. Gerçekleri herkes biliyor, Google gir TC levha sökümü yaz izle bakalım kim ne etmiş : ))