E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'da flaş gelişme---

Mısır'da flaş gelişme

Mısır'da flaş gelişme
03 Temmuz 2013 - 18:03 borsagundem.com

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi, Adeviye meydanında konuşma yapıyor

Tansiyonun artarak devam ettiği Mısır’da gözler, 48 saat sürenin dolması üzerine ordunun atacağı adımlara çevrilirken, Cumhurbaşkanı Mursi'nin krizden çıkış için uzlaşı hükümeti kurulmasını önerdiği iddia edildi.
Mısır devlet televizyonunun Kahire stüdyoları önünde zırhlı askeri araçların konuşlandırıldığı belirtildi. Canlı yayınlar dışında görev yapan personelin ise binadan ayrıldığı ifade ediliyor. Sabah saatlerinde Mısır ordusunun resmi Facebook sayfasında 'Son saatler' başlıklı yazıda ise Mısır Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah el Sisi ölüme hazır olduklarını bildirdi. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ise televizyon ekranlarından yaptığı konuşmasında, ordunun müdahale sinyaline ilişkin "geri adım atmayacağını" yinelemişti.
Cumhurbaşkanı Mursi televizyon ekranlarından yaptığı konuşmasında, kendisinin "meşruiyetin muhafızı" olduğunu belirtti. Mursi, seçimlerle iktidara gelen biri olarak kendisine demokratik yollarla verilen sorumluluklarını sürdüreceğini vurguladı. Yaklaşık 40 dakika süren konuşması sırasında Mursi, özgür, şeffaf ve demokratik bir şekilde yapılan seçimlerle iktidara geldiğini hatırlattı.


Seçimle iktidara gelen biri olarak sorumluluklarının bulunduğunu ve bu sorumlulukları omuzlamaya devam edeceğini kaydeden Mursi, iktidardaki ilk yılının zor olduğunu kabul ettiğini belirterek, 'eski rejimin yozlaşmış kalıntılarının' varlığını sürdürdüğünü kaydetti.
2011 devriminin amaçlarına ulaşacağını anlatan Mursi, Mısır halkına, "Devriminizi satın almalarına izin vermeyin" çağrısında bulundu. Anayasal meşruiyetin alternatifi olmadığını dile getiren Mursi, halkı askere, polise ve birbirlerine saldırmamaya çağırdı. Mursi son protestolarda gençlerin öfkesinden yararlanmak isteyenler olduğunu da sözlerine ekledi.
Mısır ordusu Facebook’tan duyurdu: Ölüme hazırız
Mısır Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah el Sisi, ordunun Facebook sayfasından ölüme hazır olduklarını bildirdi. Mısır Silahlı Kuvvetleri Yüksek Şurası (SCAF)'ın resmi Facebook sayfasından açıklamalarda bulunan Abdülfettah el Sisi, 'Son saatler' başlıklı yazısında, "Tanrıya yemin ederiz ki Mısır ve onun halkını teröristlere, radikallere ve ahmaklara karşı savunmak için kanımızı dahi kurban ederiz" denildi.
El Sisi, muhalif lider El Baradey ile görüştü
Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdülfettah el Sisi, muhalif lider Muhammed el Baradey ve Kıptı Patriği 2. Tavadros'la bir araya geldi. El Baradey'in muhalefetteki Milli Kurtuluş Cephesi ve sokaklarda gösteri yapan gençlik gruplarını temsilen görüşmeye katıldığı belirtildi.
Muhalefet kaynaklar, El Baradey'in akan kanın durdurulması için silahlı kuvvetleri göreve çağırdığını iddia etti.
Kuvvet komutanları, toplum liderleriyle görüşüyor
Mısır Ordusu'nun en üst düzey yetkililerinin; dini, milli, siyasi liderler ile gençlik gruplarının temsilcileriyle bir araya geldiği belirtildi. Görüşmenin ardından açıklama yapılacağı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)