E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır kınanmadı---

Mısır kınanmadı

Mısır kınanmadı
16 Ağustos 2013 - 08:12 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Mısır toplantısında kınama kararı çıkmadı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Mısır'daki katliamı görüşmek üzere yaptığı acil toplantıda, ülkedeki darbe yönetiminin gerçekleştirdiği kanlı baskını kınama kararı çıkarılamadı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonunda Konsey üyeleri ortak bir kınama metni üzerinde anlaşamadı.
BM Genel Sekreter Yardımcısı Eliasson, Mısır'daki gelişmelerle ilgili Konsey'e bilgi verdi. Bilgilendirme sonunda Konsey üyeleri yalnızca Mısır'daki tüm taraflara maksimum sukünet çağrısı yapabildi.
Şiddete son verilmesi ve ulusal uzlaşı çağrısı yapıldı.
Fransa, İngiltere ve Avustralya'nın isteği üzerine acil toplanan 15 üyeli Konsey, ortak bir mutabakat üzerinde anlaşamadı. Konsey'in Ağustos ayı dönem başkanı Arjantin, Mursi yanlılarına yönelik kanlı
saldırıyı kınadı. Arjantin Daimi Temsilcisi ve Konsey Başkanı Büyükelçi Maria Cristina Perceval, Güvenlik Konseyi toplantısı hakkında bilgi verdikten sonra ülkesi adına bir açıklama yaptı. Daimi Temsilci, "Arjantin'in protestoculara yönelik vahşi saldırıyı kınadığını" bildirdi.
Arjantin'in 3 Temmuz'daki askeri darbeyi de kınadığını hatırlatan Büyükelçi Perceval, bu tarihten sonra Mısır'daki siyasi gelişmelerle ilgili ciddi endişelerinin olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mesut17 Ağustos 2013 17:56

    Batının çirkın yüzü ama sadece batının değil kendını parça parça satan arap liderlerın çirkin yüzü ama sadece arap liderlerının değil kendını üç kuruşa satan arap halklarının çirkin yüzü.Alahım sen islam alemını kuru ve işbirlikçi liderleri ve halkları helak et.