E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMilyonlarca insan ölebilir---

Milyonlarca insan ölebilir

Milyonlarca insan ölebilir
23 Mart 2015 - 13:13 borsagundem.com

Önümüzdeki yıllarda tropikal iklimlerde görülen hastalıklar İngiltere'ye de sıçrayabilir

Kamu sağlığı uzmanları küresel ısınmanın etkileri nedeniyle önümüzdeki on yıllarda sıtma ya da dang humması gibi tropik hastalıkların İngiltere’de de görülmeye başlayabileceğini söyledi.
 
Kamu sağlığı uzmanları küresel ısınmanın etkileri nedeniyle önümüzdeki on yılda sıtma ya da dang humması gibi tropik hastalıkların İngiltere’de de görülmeye başlayabileceğini söyledi.
 
Daha şimdiden dang humması, Batı-Nil Virüsü ve chikungunya gibi tropik hastalıkların Avrupa’nın bazı bölgelerine ulaştığını belirten uzmanlar, Yunanistan’da da sıtma vakalarının görüldüğünü söyledi.
 
Public Health England’dan uzmanlar bu hastalıkların kıta Avrupası ve İngiltere’ye sivrisinek gibi kan emici canlılar sayesinde ulaşacağını söyledi ve küresel ısınmanın bu canlıların çok daha geniş bir coğrafyada yaşamlarını sürdürebilmesine olanak verdiğini belirtti.
 
Uzmanlar küresel ısınma sayesinde hastalık yayan sivri sinek gibi hayvanların İngiltere’de yaygın olarak görülmeye başlayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)