E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMilli yolcu uçağına yerli motor---

Milli yolcu uçağına yerli motor

Milli yolcu uçağına yerli motor
18 Temmuz 2015 - 08:30 borsagundem.com

2019’da göklerde olması hedeflenen milli yolcu uçağının motoru da yerli olacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 27 Mayıs'ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde tanıttığı Türkiye'nin ilk yerli yolcu uçağına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 70 yolcu kapasiteli milli bölgesel yolcu uçağının tüm parçaları yerli olacak şekilde üretilecek. Uçağın en önemli parçası olan motoru ise tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanacak ve Türkiye'ye ait olacak. Ve bu teknoloji devlet sırrı gibi saklanacak.

Türk mühendisleri yapıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, motor teknolojisi üzerinde Türk mühendislerini bir araya getirerek çalışmalara başladı. Ankara'nın Kazan ilçesinde tasarımına başlanan uçak motorunun en önemli kısmı kompresör, yanma odası ve türbinden oluşan çekirdek motor ile ana motordan oluşan kısımlar yapılacak. Motor üretildikten sonra Bakanlık bir sonraki aşamaya geçerek bu motoru Türkiye'de geliştirilecek milli yolcu uçağı, milli İHA-İnsansız Hava Aracı ve milli helikopterimizde de kullanmaya başlayacak. Böylece Türkiye artık havada tamamen milli imkanlarla üretilmiş araçlarını kullanmaya başlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)