E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMilli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu---

Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu

Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu
21 Eylül 2023 - 18:28 borsagundem.com

Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu. İtalyan çalıştırıcı daha önce Adana Demirspor'da görev yapmıştı

Türkiye Futbol Federasyonu, Stefan Kuntz’un ardından A Milli Futbol Takımı’nın başına Vincenzo Montella’yı getirdiğini açıkladı.

Ermenistan beraberliği ve Japonya ile oynanan hazırlık maçındaki yenilginin ardından yaptığı açıklamalar sonrası TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin tepkisini çeken Stefan Kuntz ile yollar ayrılmıştı.

Dün İstanbul’a gelen Adana Demirspor’un eski teknik direktörü İtalyan Vincenzo Montella, Beşiktaş’ta bir otelde TFF yetkilileriyle bir araya gelmişti. Varılan anlaşma sonrası TFF, Montella’yı resmen duyurdu.

İtalyan teknik adam, 3 yıllığına A Milli Takım’ın başına geçti.

MONTELLA’NIN KARİYERİ

2010 yılında futbolculuk kariyerine son veren Montella’nın futbolculuk dönemindeki en belirgin özelliklerinden biri, hızlı ve keskin vuruşlarıyla rakip kalecileri zorlayan bir golcü olmasıydı. Futbolculuk kariyerinin ardından Vincenzo Montella, teknik direktörlük kariyerine adım attı. İlk teknik direktörlük deneyimini AS Roma’nın altyapısında yaşadı. Daha sonra Serie A’da Fiorentina, Sampdoria, AC Milan ve Catania gibi kulüplerin başında teknik direktörlük görevlerinde bulundu. Tecrübeli hoca ayrıca 1 yıl da Sevilla’yı çalıştırdıktan sonra Türkiye’de Adana Demirspor’un başına geldi.

Montella’nın teknik direktörlük kariyerindeki en büyük başarılarından biri, Fiorentina’yı UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale taşımasıydı. Teknik direktörlük kariyeri boyunca Montella, oyun felsefesinde hücum futboluna ve organizasyona önem veren bir stil benimsemiştir.

Kuntz tesislerden ayrıldı! İşte A Milli Takım'ın yeni hocası...

 

Tribünlerden Kuntz'a mesaj: Evine dön!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)