E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilli Piyango özelleştiriliyor---

Milli Piyango özelleştiriliyor

Milli Piyango özelleştiriliyor
11 Ocak 2016 - 08:21 borsagundem.com

2016 yılı özelleştirme takvimi netleşiyor. Yılın ilk çeyreğinde Milli Piyango özelleştirmesinin tamamlanması planlanıyor

Yapısal reformların ve mega projelerin hız kazanacağı 2016’da özelleştirmeler de devam edecek. Bu yıl içinde Milli Piyango, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ (TP), Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ’nin (TEMSAN) gibi üç kritik özelleştirmenin tamamlanması hedefleniyor. Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre bu kapsamda ilk olarak Milli Piyango ihalesi sürecinin yılın ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor. Star'ın haberine göre, küresel gelişmelerin de göz önünde bulundurulacağı ihalenin en geç ilk yarıda tamamlanması hedefleniyor. Yeniden satışa çıkacak Milli Piyango ile hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ilgilendiği belirtiliyor. Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 12 Eylül 2003 tarihli kararıyla şans oyunlarının özelleştirilmesi için işlemler başlamıştı. Bu kapsamda ilk ihale Mayıs 2009’da yapılmasına rağmen henüz satış gerçekleşmedi.

VİZYON SATIŞ

Kritik özelleştirmelerden biri de TP olacak. Son yıllarda önemli başarılar elde eden kurumun vizyon özelleştirmelerden biri olacağı ifade ediliyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü’ne bağlı TP’de kamuya ait hisseler geçen yıl özelleştirme kapsam ve programına alınmıştı. Kamu kuruluşu olmasına rağmen TP, hem bayi sayısını artırıyor hem de ürün çeşitliliğine gidiyor. LPG sektöründe faaliyet lisansı alan TP, kısa süre içinde müşterilerini otogazla da buluşturacak. TP, bayi sayısında da rekor artış gerçekleştirdi. 2015’te bünyesine toplam 80 bayi eklendi. Firma 364 olan bayi sayısını bu yıl 450’ye çıkarmayı hedefliyor.

TEMSAN’ın Hazine’ye ait yüzde 100 hissesinin özelleştirmesinin de yıl sonuna kadar tamamlanacağı ifade ediliyor. ÖİB tarafından gerçekleştirilecek özelleştirme hem Maliye Bakanlığı hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yakından takip ediliyor. TEMSAN, küçük hidroelektrik santrallerin üretim faaliyetlerini de yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cellat isman 11 Ocak 2016 10:17

    Bence havuza devretmek lazım elektrik faturasına bir hane açarız orayada milli piyango zararı diye eklenir gelsin paralar aynen trt gibi bence trt ve diyanetide havuza atmak lazım zararlarını yükle elk.faturalarına ödeyen halk var zaten