E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri'Migros önemli'---

'Migros önemli'

'Migros önemli'
14 Temmuz 2013 - 11:10 borsagundem.com

MÜSİAD üyesi Ümit Kiler, Migros'un perakende sektöründeki yerini değerlendirdi

Kiler Marketleri'nin sahibi MÜSİAD üyesi Ümit Kiler, TÜSİAD'ın Cizre toplantısını olumlu bir adım olarak nitelendirdi. Kiler, Sabah Gazetesi'ne "TÜSİAD bizim için öteki değil" dedi

 Kiler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, TÜSİAD'ın Cizre'de gerçekleştirdiği toplantının ülke için önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Aynı zamanda MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi de olan Kiler, "Biz daha önce Batman'da toplantı yaptık ama TÜSİAD'ınki daha çok dikkat çekti. Şunu söylemeliyim ki kimse bizim için öteki değil. Herkes bu ülkenin çıkarları için çalışıyor. STK'lar arasında ayrım yapmayı doğru bulmuyorum. Hepsi arkadaşımız. Sosyal ortamlarda sık sık bir araya geliyoruz" diye konuştu. Aslen Bitlisli olan işadamı, açılımın ülke için büyük fırsat olduğunu vurgulayarak, "Bizim zaten bölgede yatırımlarımız var. Ancak yenileri için henüz düşünce aşamasındayız. Verimli olacak bir yatırım neden olmasın?" dedi.
TÜSİAD'ın Cizre'de yaptığı toplantı hayli ses getirdi. MÜSİAD yönetimi olarak bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

TÜSİAD'ın yaptığı güzel bir şey. Biz mayıs ayında genel kuruldan sonraki ilk yönetim kurulumuzu Batman'da yaptık. Aslen bölgeden geldiğimiz için oraya gitmemiz daha doğal gibi algılandı. Sanki TÜSİAD oraları tanımaz-bilmez gibi düşünülüyor. Bu nedenle dikkat çekti.

TÜSİAD'la aranızda bariyerler var mı? Örneğin birlikte Doğu'da bir toplantı düşünür müsünüz?

Neden olmasın? Zaten her gün birlikte olan arkadaşlarız. Bizim açımızdan öteki durumu hiçbir zaman olmadı. Aynı sektörlerde, aynı toplantılarda bir araya geliyoruz. Dolayısıyla böyle bir ayrım söz konusu olamaz. Her iki dernek de ülke ekonomisi ve menfaatleri için çalışıyor, istihdama katkı sağlıyor.

DOĞU'DA YATIRIM DÜŞÜNÜYORUZ

Doğulu bir işadamı olarak açılımla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Bölgede mağazalarımız olduğu için sürekli iç içeyiz. Eskiden olaylar nedeniyle sık sık mağazalarımız kapanırdı. Şimdi bunlar bitti. Vatandaş olarak bunun olumlu devam etmesini istiyorum. Çünkü oradaki insanların sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Birçok aile bu nedenlerle göç etmek zorunda kaldı. Açılımla birlikte bölgeye yatırım gitmeye başladı. Biz de bir şeyler yapma arzusu içindeyiz.

BABASI TEKEL İŞÇİSİYDİ

1970 yılında Bitlis'te doğan Ümit Kiler, ortaokulda bıraktığı eğitimine daha sonra devam etme kararı aldı. Liseyi dışarıdan bitiren Kiler, halen Aydın Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü son sınıf öğrencisi. Küçük yaştan itibaren çalıştığını söyleyen Kiler, "Babam Tekel'in Bitlis'teki sigara fabrikasında işçiydi. Onun emekli ikramiyesinden başka bir sermayemiz yoktu. Birlikte bir bakkal dükkânı açtık ve bugün bu noktadayız" dedi.

MİGROS ÖNEMLİ

Migros şu sıralar perakende sektörünün gündeminde. Kiler için bu şirket ne anlam ifade ediyor?

Henüz ortada bir şey yok. Bu nedenle bir yorum yapmak doğru değil. Migros gıda perakendeciliği sektöründe önemli bir marka. Dolayısıyla bu alanda büyümek isteyen her perakendecinin böyle bir firmaya sahip olmak istemesi gayet doğal. Böyle bir büyüklüğe sahip olma arzusu herkeste vardır.

MAHALLE BAKKALI HOLDİNG OLDU

Kiler Holding'in macerası 20 yıl önce bir bakkal dükkânıyla başladı. Bugün holding çatısı altında 10 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Perakende, enerji, inşaat, AVM yatırım yönetimi, taşımacılık ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren grup, bu yıl enerji dağıtımıyla birlikte cirosunu 2 milyar lira seviyelerine çıkarmayı hedefliyor. 33 ilde 205 mağazası olan Kiler'in hedefi tüm illerde şube açmak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • egeu...14 Temmuz 2013 23:49

    yok böyle bır memleket dünyada çiflik....

  • Meral14 Temmuz 2013 21:52

    Milleti dolandırdınız.Utanmadan hala konuşabiliyorsunuz.

  • ky14 Temmuz 2013 20:43

    Hükümet sayesinde bu günlere geldinz.Borsada ky nasıl mahvettiniz. Onun hesabını ver.

  • kilerzede14 Temmuz 2013 17:50

    kendi malına sahip çıktında migrosmu kaldı......kaç liradan halka arz yaptın hisselerini....bide yorum yapıyon...

  • muhammed14 Temmuz 2013 15:07

    iskenderun'daki kiler marketi kapandı kapanacak.hangi parayla alacakmış onu.önceki kendi sahibi olduğun marketi yönetmeyi başar.spekülasyon yapıyor borsadaki kiler'in haREketlenmesi için.boş laf bunlar

  • emre14 Temmuz 2013 14:41

    sen kendi borsadaki tahtana bak ! 8 liradan halka aç 2 liralarda süründür.milyon tl zarar et migros için konuşmaya hakkın yok.Bizim yediğimizi içtiğimizi dizayn asla edemezsiniz.Migros bizim marketimiz.Yeşil sermaye istemiyoruz artık !!!

  • cenk14 Temmuz 2013 14:01

    sahtekarlar kağıtları borsada durumu meydanda