E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP: Hukuksuz, gayrimeşru, artniyetli---

MHP: Hukuksuz, gayrimeşru, artniyetli

MHP: Hukuksuz, gayrimeşru, artniyetli
15 Mayıs 2016 - 12:02 borsagundem.com

MHP'de muhaliflerin düzenlediği kurultayı değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, toplanmayı eleştirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, muhalif isimlerin toplanmasını gayrimeşru, hukuksuz, artniyetli olarak yorumladı. Günal, "Burada amaç kongre yapmak değil, gerilim yaratmak ve ayrışma oluşturmak. Bu olumsuz kararlara rağmen bu zorlanıyorsa bunların da artniyetli oldukları ortaya çıkmış oluyor" dedi. 

4 muhalif ismin delegelerle birlikte Ankara'da olağanüstü kurultay için toplanması üzerine olayı Habertürk TV'ye değerlendiren Günal, toplanmanın kanunsuz olduğunu belirterek, "Bu toplanmanın kanunsuz olduğunu söylemiştik. Ülkücü tabanı karıştırmamalarını söylemiştik. İyi niyet yok ki böyle bir toplantı düzenleniyor. Bunların yaptıklarından dolayı üzgünüz. Orada arkadaşlarımız rencide ediliyor. Sanki bir toplantı var da arkadaşlarımız orada toplanmış gibi. Orada toplanmayı artniyetli buluyoruz. İmza toplamak meşrudur, kongrede isteyebilirler ancak bu kararı verecek hukuk organlarıdır. Bu şartları zorlamak artniyetli olduklarını göstermektedir. Bu çok da hoş bir şey değil. Bütün kararlara rağmen insanları oraya çağırmanın takdirisi sizlere bırakıyorum" dedi. 

Mehmet Günal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Farklı bir anlam çıkarmanın gereği yok. Kongre olacakmış gibi arkadaşlarımızı oraya çağırmanın anlamı yok. Bunun arkadaşlarımızı provoke anlamına geliyor. Yargıtay'ın kararını beklemeleri gerekirdi. Gerilimin unsuru olmanın bizim sözlerimizin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Burada amaç kongre yapmak değil, gerilim yaratmak ve ayrışma oluşturmak. Bu olumsuz kararlara rağmen bu zorlanıyorsa bunların da artniyetli oldukları ortaya çıkmış oluyor."

"Türkiye'de paralel yapı diye moda tutturulmuş. Türkiye üzerine o kadar oyun oynayan güçler var. Mesele şu an bu değil" diyen Mehmet Günal, "Mesele bunların hukuk içinde tartışılması. MYK olarak da, mahkeme olarak da kabul edilmedi bu. Gayrimeşru yollara başvuruluyor. Arkadaşlarımızın değişim taleplerini gayrimeşru bulmuyoruz. Bu gerilimden sonra mahkemenin kararını beklemeleri gerekir. Ülkücülerin sağduyusuna güveniyorum, değişim talepleri olabilir ancak bunu organize edenlerin amaçları ortaya çıkmış durumdadır" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • timsah1615 Mayıs 2016 13:44

    onlarda kongre yapılamayacağını biliyorlardı ama maksat kaos. çünkü sahibiniz fetö öyle emir verdi. yazıklar olsun size. sizden çok fetöcüler ve devlet ve de millet düşmanı insanlar ilgileniyor bu kongreyle. içeride ajanlar da cirit atıyor. gerçek ülkücü oyuna gelmez. bahçeli iyi yönetemeyebilir ama böyle olmaması gerekir. hele akşenerin eteğinde dolaşmakla hiç olmaz. kaseti için mahkemeye niye gitmedi. o açıklayan kişiyi niye vermedi hani verecekti. çünkü var. montajlı uydurma da olsa var. onun için adam olun akıllı olun.

  • ALPTUĞ15 Mayıs 2016 13:44

    Hey ne dediğini bilmez utan halkın arasına inin otel önünde kimler var görün sen bu işi bilmezken bu davanın mücadelesini veren bozkurtlar var sana bu işin alfabesini öğreten çilekeşler var yiğitler var ÜLKÜCÜLER var.

  • Bozkurt15 Mayıs 2016 13:25

    Bahçeli ve destekçileri demokrasiden uzaklaşmışlardır, MHP seçmeni kendilerini artık çakal olarak görmektedir.