E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMevlüt Uysal'dan sahte seçmen açıklaması---

Mevlüt Uysal'dan sahte seçmen açıklaması

Mevlüt Uysal'dan sahte seçmen açıklaması
10 Nisan 2019 - 16:34 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Beledeyesi Başkanı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'deki 'sahte seçmen' iddiaları hakkında açıklamada bulundu.

Mevlüt Uysal'ın açıklamalarından satır başları:

Büyükçekmece'de 24 Haziran milletvekili seçiminde seçmen sayısı 172 bin 351. Bugün seçmen sayımız 174 bin 661. Aradaki fark 2100 civarında. Bu kadar az fark varken neden bu kadar büyük tartışma var. 

Halbuki Büyükçekmece'de bugün seçmen sisteminde sadece 2 bin 100 civarında artış olsa da Türkiye'nin hiçbir yerinde görünmeyen seçmen hareketi yaşanmış.
 
172 bin 351 seçmenden toplam 11 bin 954 seçmen düşürülmüş. Bu düşürülenler içerisinde ölümle düşenler, askere gidenler var, yurt dışına gidenler bir de hiçbir yerde seçmen olamayanlar var. Toplamda 14 bin seçmen de yeni kayıt yapılmış. Toplamda 26-27 bine yakın bir seçmen hareketi olmuş.

Büyükçekmece seçmen listesinden 3 bin 092 seçmenin hiçbir yerinde kaydı yok. Bu ne manaya geliyor. Bu aslında bir nevi vatandaşlıktan çıkarılmış gibi. Nasıl olmuş da bu insanlar hiç seçmen kaydında yok. Seçmen kayıtları üzerindeki değişiklikleri organize bir ekip tarafından yapılabiliyor. Bunun bir kaç kişinin yapabilmesi, kurumların verilerini kullanmadan yapabilmesi mümkün değil.

Halkımızın şunu bilmesi lazım: Seçmen listesinde yapılan düzenlemelerle her şeyin yapılabildiğini sanıyor. Adrese dayalı kayıt sistemine geçtikten sonra bir vatandaşın başka bir yere nakil alabilmesi belediye üzerinden alabileceği adrese bağlıdır.

Yani boş bir adrese kayıt yapılamaz. Herhangi bir konteynere kayıt yapılamaz. Sahte seçmen yaratılmak için numarataj sistemiyle bir kayıt oluşturulmuş. Bir vatandaş bir inşaat için belediyeye başvurduğunda ruhsat aldığında o bina adres kayıt sistemine açılmış oluyor.

Büyükçekmece bölgesinde yazlık olarak kullanılan yerlerde boş olan adreslerin sahte seçmen kaydı yapılanların listeye alınabilmesi. Büyükçekmece'de iş yeri kaydı olan yerler konut gibi gösterilerek buralara nüfus taşıma gerçekleştirilmiş. Herhangi bir vatandaş benim haberim yok ama benim evimde seçmenler var; bu da burada mal sahiplerinin haberi olmadan burasının ikinci yazlık konut olarak gösterilmesine neden olmuştur.

Normal olarak ruhsat alınmış, 4 katlı 5 katlı bina... Ya da boş bina... Oranın üzerine iki kat ilave edilmiş gibi seçmen yazılabilecek adresler oluşturulmuş...

Aynı şekilde Cumhur İttifakımız'da seçimlerde beraber çalıştığımız ilçe başkanımızın Güzelce'de oturduğu sitede şöyle bir durum var: 5 adet seçmen kaydı var. Ta ki güvenlik görevlisinin ilçe başkanına polislerin 'Seçmen kağıtlarını getirdim' demesiyle oluşturuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.