E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMetroları belediyeler yerine Ulaştırma Bakanlığı işletecek---

Metroları belediyeler yerine Ulaştırma Bakanlığı işletecek

Metroları belediyeler yerine Ulaştırma Bakanlığı işletecek
17 Nisan 2022 - 08:02 borsagundem.com

TBMM'de torba yasa teklifindeki önergeye göre, inşaatı devam eden ve henüz belediyelere devri yapılmayan tüm metroları Ulaştırma Bakanlığı işletecek.

Erdoğan Süzer'in Sözcü'deki haberine göre TBMM'de torba yasa teklifine sürpriz şekilde eklenen önergede, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metroları dahil olmak üzere inşaatı devam eden ve henüz belediyelere devri yapılmayan tüm metroları Ulaştırma Bakanlığı işletecek.

AKP ve MHP oylarıyla itirazlara rağmen kabul edilen önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda  görüşülen bankacılıkla ilgili torba yasa teklifine eklendi. Önergeye göre, mevcut şehiriçi raylı sistem hatlarının devamı olmayıp müstakil işletilebilir durumda olması halinde veya projenin kombine taşımacılığa hizmet etmesi halinde raylı sistemin işletmesini Cumhurbaşkanı kararıyla Ulaştırma Bakanlığı yapabilecek. Bakanlık bu yetkisini bağlı, ilgili ya da iştiraki olan şirketler aracılığıyla kullanabilecek. Yasa çıkmadan önce hizmete açılmış olan metro hatları bu düzenlemeden etkilenmeyecek ve devri yapılan metro hatlarını belediyeler işletmeye devam edecek.

Aynı şehirde iki farklı metro işletmecisi olacak

Yeni düzenlemeyle birlikte aynı şehirde birbirine paralel iki farklı metro işletmecisi olacak. Hükümet daha önce de İstanbul'da metroların ‘M' olan simgesini Ulaştırma Bakanlığını çağrıştırması amacıyla ‘U' harfine dönüştürüp tabelaları değiştirmişti.

İstanbul'da devam eden 7 raylı sistem projesi var

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da bakanlık sorumluluğunda devam eden ve toplam uzunluğu 103.3 kilometre olan 7 raylı sistem projesi olduğunu belirtirken bu hatlardan Gayrettepe ve Küçükçekmece'den İstanbul Havalimanı ile Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatlarına dikkat çekmişti.

Ulaşım koordinasyonunu bozacak

Muhalefet milletvekilleri, hükümetin şehir içi metro işletmeciliğinde ikili yapı oluşturarak ulaşım koordinasyonunu bozacağını ifade ettiler. CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, “Raylı sistemlerin bir kısmını bakanlık, bir kısmını büyükşehir belediyesi işletecek. İnsanlar şehir içi ulaşımda birbirine bağlantılı ya da bağlantısız birkaç hat kullanıyor. Bu yapıyla bilet, hat ve tarife entegrasyonu nasıl sağlanacak” diye sordu.

New York metrosunu kana bulayan Frank James, tutuklu yargılanacak

Metro İstanbul'da rekor yolcu sayısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran18 Nisan 2022 08:38

    Sansaryan ve Papazı buradaki 3-5 it aklayamaz!  Hadi bakiim Soytarılar sürüüsü  dağılın!   Deftersizler toplanmış buraya güya millet aklı ile alay edecekler!   Bu millet sizi zillet çukuruna gömdü bangamatik soytarıları boş beleş hayatınız da 2023 te sona erecek. Yeteri kadar parazit olup alçaklık  yaptınız.

  • Hakan sarı 18 Nisan 2022 08:38

    İstanbul belediyesine kayyum atayında herkes rahatlasın 😃

  • belirsizlik17 Nisan 2022 21:24

    belediye yandaşa giden parayı kesince halka hizmet yapınca bayağı rahatsız olmuşlar.. neyse belediyeden şutlandılar iktidardan şutlanmaya da az kaldı.. gider ayak son kötülüklerini yapsınlar..

  • Mucise Reis ;)17 Nisan 2022 15:18

    O zaman öğrenciler yaşadı. BEDAVa taşırlar :D  . İşin garibi yap işlet devret ile yapılanlara 25 yıl usd üzerinden vergiler toplanıp ULAŞTIRMA BAKANI devletimizle birlikte USD taksit ödüyoruz... Belediyelerin yaptığı, işlettiği elde edilen gelirler ile yenilerinin yapılması bekleniyorken. ulaştırma bakanlığı yaptın ben işletirim ben devraldım diyor :D bence ulaştırma bakanlığı KÖPRÜLERİ OTOBANLARI, SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANELERİ,  vb. devralsın ve işletsin :D işleri güçleri çalışanı engellemek.   Çalışana, üretene,  bir avuç iş adamına destek olanlar... iş belediye hizmetlerine gelince tam tersi engelliyor gibi geliyor artık. Düşüncelerim tamamen, siyari karar olarak yapılanı görmek. Yakışıksız kararlar. Bence ulaştırma bakanlığı dev mega projeleri TL ye çevirip üzerimizdeki yükü almalı. Asli görevine dönmeli. Proje üretmeli bakanlık, proje üretemeyen bakanlık, yapılan biten projelere el koymaya başladı :D  

  • fafa17 Nisan 2022 14:59

    Hükumet cambazlık yapıyor.Belediyelerden onu al,bunu al,kapatın belediyeciliği kaldırın gitsin.İmamoğluna oy vermedim,ama bunu da onaylamıyorum.

  • Aman diyimm17 Nisan 2022 14:03

    İki günde batırırlar, yandaşlara peşkeş çekerler mahvederler Aynı TCDD ye yaptıkları gibi.

  • astor17 Nisan 2022 13:09

    yapabileceginiz  en kötü senoryolar dönüp dolaşıp sizi bulacak bu millet sizin ne kadar kötü oldugunuzu ögrendi. ilk emekliler sizi götürecek.

  • baran18 Nisan 2022 03:55

    Atıyorsun!  

  • Hasan17 Nisan 2022 12:55

    Cemeatları parasız aç kaldılar buralardan gelir elde edecekler herhalde numankurtulmuş tv konuşmasında et yıyorduk zeytın yerızdıyordu yollarınadevametmekicinbunu yapacaklar

  • Faizciler sizi17 Nisan 2022 12:53

    :))))ne oldu 20 sene sonra bunumu icad ettiniz aman ne buluş ne buluş ne müthiş fikir.

  • Cego17 Nisan 2022 12:31

    İmamoğlu çok çok iyi belediyecilik yapıyor. Bu kadar engellemeye rağmen. Çıldırıyorlar ne yapayım nasıl engel olayım diye. Bunların derdi millet değil tamamen bir daha koltuğa oruramama derdi. Çalma çırpma derdi. Ahmet özbir gibilerde iktidar dan nasıl maaş alabilirim derdinde

  • çakmak17 Nisan 2022 12:00

    Çok meraklıysan çöpü de sen topla

  • baran18 Nisan 2022 08:34

    Sen ne yapacan?  Bangamatik züppesi!

  • Seçmen17 Nisan 2022 11:42

    Belediyeleri kaldırın olsun bitsin, her şeyi tek adama bağlayın, bir türlü hazmedemediniz ist. Yenilgisini, yerel yönetimlere ne hacet cumhurbaşkanı her şeye kadirdir her şeyi o bilir onun sözü üzerine söz söylenmez, o ne derse o olur oh ne ala memleket..

  • Pala17 Nisan 2022 11:34

    Seçimlere 1 yıl kaldı, önce bir tane bitirsin bakalım bakanlık hattın birini:) yapılan yanlış kanunları düzeltmek yeni iktidarın 2 3 yılını alacak

  • Cin Ali Başgan17 Nisan 2022 11:14

    İstanbul'da bir salo var.Heryere reklam afişi yapıştırmış."İstanbul dünya da aynı anda en fazla metro inşaatı devam eden şehir "yazdırmış.Bir yalakası da BAŞGANIM Siz bunun kaçını yapıyorsunuz demiyor.Sürekli muhalefet ettikleri düştükleri bakanlık çalışmalarına konmaya çalış sonra ben isletmeliyim diye ağla.yap ve işlet elinden tutan mı var....

  • AHMET ÖZBİR17 Nisan 2022 11:03

    ULAŞTIRMA Bakanlığı bizim iftihar kaynağımız. "METROLARIN TEK ELDE HELE HELE DEVLETİN KONTROLÜNDE" olması bizi ancak memnun eder. Hayırlı olsun. "DEVRİMCİ AK'IM, ULAŞTIRMA'YA BEN TUTKUNUM!"

  • Hehe17 Nisan 2022 18:24

    23 sonrasina guzel olur bencede ozellikle artik kalan son belediyeler icin duzen degistiginde elde avucta birsey kalmasin biz 1 yil daha sabrederizde siz ve multeci kardesleriniz ne yapar sonrasinda bilemem

  • Mucise Reis ;)17 Nisan 2022 15:22

    Çift elde mi? Devletin deil mi? milletin deil mi? hangi devletin vatandaşısın :D milletin parası ile olmuyor mu ? arapların parası ile yapıldı katarın mı ? yazıyorsun ama boş yazıyorsun. Milletin malıdır hepsi ne ulaştırma bakanının , ne imamoğlunun ne başka bir zatın. milletin malı milletindir. millete hizmet için vardır. şahıslara, partilere onun bunun menfaatine kullanılması islam dinimize göre kabul görmez. hukuk kuralımıza göre de desteklenmez. Senin dinin bilmediğim için sana normal geliyor herhalde. Fetonun kırıntılarıda gidecek Ahmet merak etme sen : )) korkunda bir yere kadar.. Hesap vakti geliyor çırpın bakalım 

  • emre17 Nisan 2022 13:43

    seni  str et sen zaten malın tekisin...

  • RANTHIRSI17 Nisan 2022 10:17

    Meclis seçimlerini yeniletmeyip topal ördek yapacağız demiştiler. Şimdi göz göre göre çalıştırmıyorlar. Kim olursa olsun adaletli davranmak önemli. Bir müslümana bu yakışır.

  • rıza17 Nisan 2022 09:49

    istanbul nasıl elden gitti

  • Hehe17 Nisan 2022 09:03

    23kadar yiyin yiyebildiginiz kadar

  • Hehe17 Nisan 2022 11:50

    Ooo damlamiz ama eksik yazmissiz darbeci pkkli pydli fetocu vatan haini demeyi unutmussunz hani sizin hic olmayip hep affaedildiginiz olaylari lutfen 23 te liderinizle beraber suruyeli kardeslerinle yeni ulke ararsiniz

  • baran17 Nisan 2022 09:27

    Kim ne yediği belli!  LLüküs kotra ile makamına giden belediyeciyeden haberin var mı dangalyo?   32 milyon tl  olmuş şimdiye kadar ki masrafı!  Kapattığı metro tünellerini hesaba katarsak İstanbul u 10 15 milyar zararda!  İstanbul un kurumsal kimliği kayboldu!   Suyu bile 35 tl ye satan karakter kadar karaktersiz misin?