E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarında sert yükseliş---

Metal fiyatlarında sert yükseliş

Metal fiyatlarında sert yükseliş
13 Nisan 2022 - 16:59 borsagundem.com

Çinko fiyatları Temmuz 2007'den beri en yüksek seviyesini gördü. Nikel fiyatları ise tedarik endişeleriyle yüzde 8'e yakın yükseldi.


Şangay'da çinko fiyatları 15 yılın zirvesine yaklaştı. Çinko fiyatları, zaten düşük olan stok ortamında Çin'de üretimin düşmesi ve Avrupa'da rekor düzeyde yüksek enerji fiyatları nedeniyle arz endişelerinin baş göstermesiyle dördüncü seansta da yükseldi, 2007'den beri en yüksek seviyeye ulaştı. Nikel ise yüzde 8'e yakın yükseldi.

Çin'in rafine çinko üretimi mart ayında düştü

Devlet destekli araştırma kuruluşu Antaike, Çin'in rafine çinko üretiminin, korona salgınının hammadde taşımacılığını kesintiye uğratması nedeniyle Mart ayında hem yıllık hem de aylık bazda düştüğünü bildirdi. Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs vadeli çinko, yüzde 4,5 artarak 28.750 yuan/tona (4.516,32 dolar) çıktı.

Londra'da çinko fiyatları yükselişte

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli çinko 4.512,50 dolar/ton ile 8 Mart'tan beri en yüksek seviyesine çıktıktan sonra yüzde 2,8 artışla 4.500 dolar/tondan işlem gördü.

ShFE'de nikel erken işlemlerde 31 Mart'tan beri en yüksek seviyeye çıktıktan sonra yüzde 6,7 artışla 218.440 yuan/tondan işlem gördü.

LME'de bakır yüzde 0,5 artarak 10.307 dolar/tona çıktı. LME'de alüminyum yüzde 1,2 arttı.

Metaller, doların güçlenmesi ile geriledi

LME, tüm metaller için günlük fiyat limiti getirdi

Metal fiyatlarında yön yukarı

Metal Ana sektöründe üç kritik ortalamanın üzerindeki hisseler

Borsada metal fırtınası

Çinko fiyatları arttı, demir düştü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Desperanto13 Nisan 2022 18:48

    Londrada üç beş manipülatör organize olup apartmandan bozma bir binada adına borsa dedikleri bir katta el kaldırıp indirio bağırıp çağırıp fiyatları belirliyor. 100 yıl önceki sistemde ne kurallarıı kimse biliyor ne fiyat oluşum mekanizması gerçekte kim ne kadar reel alıyor satıyor arz talep oluşumu var mı sıfır şeffaflıkla dünyayı parmaklarında oynatıyorlar. Londra dışında belli başlı ülkelerin birleşip gerçek şeffaf manipülasyonsuz kurallarla kartel free borslar kurması gerekir. Kolay mı , değil.