E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarında artış---

Metal fiyatlarında artış

Metal fiyatlarında artış
21 Aralık 2021 - 10:13 borsagundem.com

Bakır fiyatları, doların gevşemesi ile arttı, Omikron endişeleri kazancı sınırladı. Demir cevheri, Çin'de talep umuduyla artışını sürdürdü



Bakır fiyatları, Omikron varyantının hızlı yayılmasının kazancı engellemesine rağmen doların gevşemesi ile artış yaşadı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.40'ta %0,5 artarak 9.491 dolar/tona çıktı. Shanghai Vadeli İşlemlar Borsası'nda Ocak vadeli bakır kontratı, %0,4 artarak 69.180 yuan/tona (10.853 doar) çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,75 trilyon dolarlık yerel yatırım tasarısını geçirme umutlarının anahtarı olan ılımlı Demokrat Senatör Joe Manchin'in paketi desteklemeyeceğini söylemesinin ardından dolar bir gecede değer kaybetti.

Ancak, hızla yayılan Omikron varyantına ilişkin endişeler, kazanımları sınırladı ve Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde kısıtlamalara yol açtı.

LME'de alüminyum %0,3, nikel %0,8, kurşun %0,3 ve kalay %0,5 arttı.

Demir cevheri artışını sürdürdü

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de talebin iyileşeceğine dair umudun desteği ile rallisini sürdürdü.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri kontratı, %2,7 artarak 703 yuan/ton (110,28 dolar) ile 28 Ekim'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

Singapur Borsası'nda Şubat vadeli demir cevheri, %4,1 artarak 129,65 dolar/tondan işlem gördü.

Demir cevheri 2022'de Pekin'in ekonomik büyümeyi dengelemeyi önceleyeceklerini açıklamasından sonra Kasım ayındaki düşük seviyeden şimdiye kadar %30'dan fazla arttı. Ancak analistler Kovid-19'un yayılması ve Çin'in kapanma gibi durumların aşağı yönlü riskler olduğuna dikkat çekti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %2,1, sıcak haddelenmiş rulo %2,7 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür %1,5 ve kok kömürü %3,4 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)