E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası'ndan Kobi'lere kredi düzenlemesi---

Merkez Bankası'ndan Kobi'lere kredi düzenlemesi

Merkez Bankası'ndan Kobi'lere kredi düzenlemesi
20 Aralık 2022 - 13:24 borsagundem.com

TCMB, şirketlerin KOBİ iştirakleri üzerinden kullanılan kredileri menkul kıymet tesisi kapsamına aldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), şirketlerin KOBİ ortaklıkları üzerinden kullanılan kredileri menkul kıymet tesisi kapsamına ekledi.

TCMB dün bankalara gönderdiği, Reuters tarafından da görülen yazıya göre, ilgili kredilerin KOBİ kredisi sayılabilmesi için “İşletme ile aynı risk grubunda yer alan tüm işletmelerin de KOBİ vasfına sahip olması koşulu” getirildi.

TCMB ilgili değişikliği menkul kıymet tesisine ilişkin uygulama talimatında da yaptı.

KREDİLER DURMA NOKTASINDA

Son dönemde harcama mukabili gibi değişikliklerle firmalar kredilere erişimi kısıtlandığından şikâyetçi. Ancak bu firmalar pratikte bu kredileri iştirakleri aracılığı ile sağlamaya başlamıştı.

Bankacılar piyasada son dönemde daha sık kullanılmaya başlayan bu kredilerin de bu düzenleme sonrası tahvil yükümlülüğü oluşturacağı için ilgili kredilerin durma noktasına geldiğine dikkat çektiler.

Merkez Bankası'ndan bankalara yazılı uyarı

 

Piyasalar, Merkez Bankası'nın kritik faiz kararına kilitlendi

 

Merkez Bankası Başkanı'ndan 'kredi' açıklaması!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala20 Aralık 2022 14:53

    Merkez bankasi sirketlere doğrudan kredi veriyor. Sonu hiç hayra alamet değil

  • Mucise Reis : )20 Aralık 2022 18:39

    Vatandas,, seka satıldı üretime kaynak oldu :D pancar fabrikaları  satıldı kaynak oldu, günre fabrikaları kaynak oldu tupraşı kaynak oldu :D devlet çok çalışyıro sata sata bitirdi : ) yer gök kaynak :D  5 li işveren grubuna girersen alırsın güzel güzel laynak : ) boş adamlar nasıl utanmadna yorum yazıyor. :D ya çok cahil bilgili sanıyor yazdıklarını, yada trol maaşlı. yoksa ben utanırım böyle zırvlaık yapıp meydanda insanların suratına  bakmaya :D kendim inanmam yahu :D

  • VATANDAS20 Aralık 2022 17:04

    devlet dogrudan uretime kaynak yaratiyor ama ulkede ne kadar asalak varsa bu durumdan rahatsiz...tr kadar asalak yogun 1 ekonomi gorulmemistir...bu mekanizmanin bitisine kendisini hazirlasin bu ulkenin tum asalak gruplari...sag sol dinci dinsiz para tanrilari ortak olunca para konusunda sadece masal anlatirlar...dunyada gercek bi resesyon yasanirken tr ekonomisinde yasanan sey aptallik ve hırsızlık kaynakli azginlik..bunun caresi faiz vs degil adalet...asalaklarin tamaminda yan etki yapmadikca hayat bulduguna kanaat getiremeeyceginiz adalet...

  • Mucise Reis : )20 Aralık 2022 13:46

    olmaz... olmaz.... aynını kaç kere yaptık ? kaç kere kredileri kobiler, destekler vb düzenlemeler aflar yaptık ? ne oldu ? hiç bişe olmaz... Acı ama gerçek bu. Soğan satan adama hine kredi ile soğan satmaya devam et demektir bu. :D bizlere modern üretim hatları, işçi haklarını tam verecek modern üretim tesisleri ve ileri teknolojı başkalaşmış üretimler gereklidir. ypaılan bütün ekonomı adımları malesef bu alana değinmemiştir... kobi globalin gerisine düşmüş, işçisini sömüren, mesayiler yok izinler yok vb. kendide kredi ala vere bata çıka yaşam mücadelesi veriyor :D olması gereken bir SEKA dır... hala neden yok ? niçin kobisi, sanayicisi böyle projeler ile gelipde ben yaparım diyemiyor ? neden insanlar yatırım yaparken korkuyor ve ürmüyor bu ülkede ? nedne doların yönü tayini 1 gecede değişiyor ? neden bir günde dolar söylem açıklamaları le yatırımlar çöp oluyor? Gerçektende bu vizyonsuzlık ve geçmiş aşarısız sonuçlar ülkemizi kanatmaya devam ediyor. kredi mredi boş iş o bakımdan.

  • Mucise Reis : )20 Aralık 2022 18:37

    Vatandaş :D bir kere oku, tv den 2 adam  izleyip yazıyorsun. Adamlara soru soran yok kendileri ıq yüksek sanıyorlar :D Resil olma bari burda :D "hırsız sermaye demişsin" bugun mu geldi  ülkeye, :D milyonlarc amülteci geldi ses çıkartmadın, sees çıkart o sermayeye :D Hep vardı, hep olduğu halde bu kadar millet çalışan ücretli yokluk görmedi. Ha bire sallamışsın : )  Türkiye ye kirli zart zurt sermaye 2022  yılında gelmiş. ondan bu haldeyiz :D ahahah Ya ne kadar cahil insan var cidden...O zaman demirel dönemindede , Tansu, Ecevit Erbakan bunalar zamanında da varmı o sermaye.. eee o zaman neden böyle yokluk yoktu =? ...   Trol aibilerin gelsin, bana çok basit ve hafif kalıyorsun  :D nakvt oldun bile...

  • VATANDAS20 Aralık 2022 14:16

    ulan bi kere palavra atma da ne kadar hırsız bi sermaye var ulkede ondan bahset:) parayiv eren devlet ama onu manipulasyona milleti soymak icin kullanmak isteyen hırsız sermaye ve ona fahıse burokrasi gerceginden bashet...umarim sinirdan gecme zorunlulugu olanlardan degilsindir:) sabahtan aksama kadar yalan ve palavra uretiyorsunuz...cia in dabrecilerinden tasdiklenen papazloglu gibi ne zaman asikar olursun kimbilir (6)