E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası'ndan 'istisnai gün'---

Merkez Bankası'ndan 'istisnai gün'

Merkez Bankası'ndan 'istisnai gün'
09 Temmuz 2013 - 10:11 borsagundem.com

Merkez Bankası, her gün düzenli olarak açtığı repo ihalesini açmadı

Merkez Bankası (TCMB) miktar yöntemiyle repo ihalesi açmayarak dün başladığı ek parasal sıkılaştırma uygulamasına bugün de devam etti.
TCMB Başkanı Erdem Başçı, dünden itibaren "güçlü ek parasal sıkılaştırma" uygulamasına başlanacağını açıklamıştı. TCMB verilerine göre, piyasa 8,369.5 milyon lira eksi rezervle açıldı. Bankaların serbest depo bakiyeleri 22,063 milyon lira oldu. Rezerv dün 718.4 milyon lira, bankaların serbest depo bakiyeleri 21,833.9 milyon lira olmuştu.
Dolar/TL TCMB'nin sıkılaştırmaya devam etmesi ve küresel piyasaların da desteğiyle dün akşamki 1.95'li seviyelerden bugün 1.9355'e kadar geriledi. Aynı saatte sepet bazında TL ise 2.2169'lu seviyelerde işlem görüyor.
TCMB en son Haziran ayında art arda üç günde politika faizinden fonlama yaptığı miktar yöntemi ile repo ihalesi açmayarak ek parasal sıkılaştırmaya gitmişti.
Bugün haftalık vadede miktar yöntemi ile 5 milyar TL repo dönüşü bulunan TCMB'nin, PY bankalara 17.465 milyar TL, repo dönüşü bulunuyor.
          

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)