E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa''Merkez Bankası temkinli durur''---

''Merkez Bankası temkinli durur''

''Merkez Bankası temkinli durur''
19 Kasım 2013 - 11:11 borsagundem.com

Bugün açıklanacak PPK kararlarının, piyasanın yönünün belirleyeceği düşünülüyor

Yurtiçi piyasalar, Fed Başkan adayı Yellen'ın geçen hafta Perşembe günü yaptığı konuşmasının ardından ortay açıkan olumlu hava ile rahat bir seyir izledi. Borsa İstanbul'da BİST100 Endeksi 70,800 seviyesinden 75,600 seviyesine kadar çıkarken,  dolar/TL kuru 2.05'li seviyelerden 2.02'ye geldi. Gösterge tahvil yüzde 9 seviyesinin altına indi.
Piyasalar bugün, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi kararsız bir seyir izliyor.
Endeksi güne 74,88 puan ya da yüzde 0,10 düşüşle 75.522,80 puandan başladı ve bu seviye yakınlarında yatay seyrediyor.
Dolar/TL kuru 2.02 seviyesi yakınında dalgalanıyor. Gösterge tahvilin faizi 3 baz puan artarak yüzde 8.71'e çıktı.
Analistler endeksin 75.500 - 75.800 aralığının güçlü direnç konumunda olduğunu belirterek, bu seviyeden etkisini artıran kar satışlarının gücünün takip edileceğini kaydediyor. Bugün açıklanacak PPK kararlarının yön üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, endeksin 74.700 ve 74.000 seviyelerinin destek olarak izleneceğini söylüyor.

Akbank Ekonomik Araştırmalar Müdürü Şahin Zuluğ, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede, PPK'dan bir değişiklik beklemediğini söyledi.
Zuluğ, "PPK'da, Merkez Bankası söyleminde ve Merkez Bankası'nın politika araçlarında bir değişiklik beklemiyorum. Merkez Bankası temkinli duruşunu sürdürür. Yellen'ın konuşması sonrasıı dövizde tansiyon düştü. Bu nedenle, bir değişiklik öngörmüyorum. TL dolar karşısında, 2.05 seviyesinin üzerinden, Yellen'ın konuşması sonrası, diğer gelişen ülke para birimleri ile birlikte, değer kazandı. Ancak 2.02'nin altında zorlandı. Bu seviyede tutunursda 2.05'e tekrar hareketlenebilir. Merkez Bankası'nın sıkılaştırması kur üzerinde yeterli baskıyı yapmıyor. Ancak kurun bu hali ihracatı destekliyor" dedi.
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)