E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez bankaları için zaman tükeniyor---

Merkez bankaları için zaman tükeniyor

Merkez bankaları için zaman tükeniyor
30 Mart 2016 - 16:59 borsagundem.com

Küresel piyasalarda 'Tahvil Kralı' olarak bilinen Bill Gross, "Merkez bankaları için zaman tükeniyor" diye uyarıda bulundu

Kurucusu olduğu Pacific Investment Management Company'i (PIMCO) bırakıp Janus Global'e geçen Wall Street'in ünlü ismi Bill Gross nisan ayı yatırım görünümü raporunu yayımladı.

'Küresel ekonomide her şey güneye gitmeye başlayacak' diyerek karamsar bir tablo çizen Gross, "Merkez bankaları için zaman tükeniyor. Parasal genişleme, düşük, hatta negatif faiz hamlelerinin ekonomileri canlandırmaktaki etkileri zayıflıyor." dedi.

Negatif faiz uyarısı

Negatif getirili varlıklara yatırım yapanları uyaran Gross, "Gerçek piyasa ve reel ekonomi, negatif faiz nedeniyle sermaye kazancı yerine sermaye kayıbının yaşandığı süreçte farklı bir sonucu bekler. Paranın getirisi olmadığı zaman yatırımcı kazanamaz. Ancak nominal Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH), merkez bankalarının kısa vadeli faiz oranlarını normalleştirmesine izin verecek seviyelere yükseldiğinde durum farklı olabilir. İşte o zaman piyasalar kendilerine yön olarak güney (aşağı) yerine kuzeyi (yukarı) seçebilir" ifadelerini kullandı.

Gross, dev teşvik paketine karşın ABD'de 2017 için nominal GSYH'nin yüzde 4-5, Euro Bölgesi için yüzde 2-3 Japonya içinde yüzde 5-6 aralığında gerçekleşebileceğini öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)