E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel'den Türkiye açıklaması---

Merkel'den Türkiye açıklaması

Merkel'den Türkiye açıklaması
20 Mart 2017 - 15:44 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 'Nazi' eleştirilerine yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yönelik 'Nazi' eleştirisinin Berlin'deki yankıları sürüyor. Reuters'ın haberine göre, Merkel'den "Türk liderlerin Nazi kıyaslamaları son bulmalı" açıklaması geldi.

Merkel'den önce de Alman hükümet sözcüsü, konuya ilişkin açıklamada bulunmuştu. "Nazi karşılaştırması hiçbir şekilde kabul edilemez" diyen sözcü Ulrike Demmer, ilişkilere kalıcı zararın önüne geçilmesinin de Türkiye'ye bağlı olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı, "Sen de şu anda Nazi uygulamasını yapıyorsun. Kime? Almanya'daki benim Türk kardeşlerime veya oraya giden bakan kardeşlerime, milletvekili kardeşlerime" açıklamasına daha önce de Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den ve muhalefet lideri Martin Schulz'dan tepki gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oguz balcan 20 Mart 2017 19:34

    almanyada da secim var yakida turkiye hollanda da yaptigi gibi siyasi gerginlik yaratilarak secimlere ayar vermeye calisiyor yani kisacasi iki tarafta danisikli do us kazanan merkel ve yine tabiki RTE

  • hayır20 Mart 2017 16:07

    GİDİŞATA GÖRE ESAS NAZİ BİZ OLUCAZ