E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel: Var gücümle Türkiye için çalışacağım---

Merkel: Var gücümle Türkiye için çalışacağım

Merkel: Var gücümle Türkiye için çalışacağım
17 Şubat 2016 - 05:19 borsagundem.com

Almanya Başbakanı perşembe günkü AB zirvesinde mülteci krizi konusunda Türkiye ile uzlaşılan planı hayata geçirmek için var gücüyle çalışma sözü verdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 18-19 Şubat'ta düzenlenecek Avrupa Birliği zirvesinde mülteci krizi konusunda Türkiye ile üzerinde anlaşılan eylem planını hayata geçirmek için var gücüyle savaşacağını söyledi.

AB'nin mülteci krizinin sınırları kapatarak değil, bu eylem planını hayata geçirerek çözebileceğini ifade eden Merkel, AB üyesi ülkelerin alacağı mülteci sayılarının tekrar tartışmaya açılmayacağını belirterek, "Bunu yeniden tartışmak gülünç olur" dedi. Merkel, Türkiye ile anlaşılan planın hayata geçirilmemesi halinde AB ülkelerinin sınırlarını kapatacağını ve bunun AB ile Schengen bölgesi için ağır sonuçları olacağını söyledi.

Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya'nın yer aldığı Vişegrad Dörtlüsü'nün düzenlediği mülteci zirvesinden çıkan kararlarsa Schengen'in geleceğine dair tehdit olarak yorumlandı. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, mülteci akınını durdurmak için Yunanistan'ın Bulgaristan ve Makedonya ile sınır hattına tel çekilmesini önerirken, Slovakya Başbakanı Robert Fico AB'nin bu konuda aktif olmaması halinde Vişegrad Dörtlüsü'nün sorumlu olacağını belirtti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)