E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel Türkiye'ye geldi---

Merkel Türkiye'ye geldi

Merkel Türkiye'ye geldi
23 Nisan 2016 - 17:44 borsagundem.com

Almanya Başkanı Merkel'i Gaziantep Havalimanı'nda Başbakan Davutoğlu karşıladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, özel uçakla 16.50'de Gaziantep'e geldi.

Merkel'i Gaziantep Havalimanı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililer karşıladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile Nizip ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelileri ziyaret edecek.

Almanya Başbakanı Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans Türkiye'ye geldi.

Başbakan Davutoğlu Avrupalı liderleri Gaziantep Havalimanı'nda karşıladı. Karşılamada Davutoğlu'na Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecisi Volkan Bozkır eşlik etti.

Başbakan Davutoğlu ile Angela Merkel Gaziantep'te görüşecek.

Davutoğlu, Merkel, Tusk ve Timmermans ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda 11 Şubat 2013'te 145 bin metrekarelik alanda kurulan ve 4 bin 818 Suriyelinin yaşadığı Nizip-2 barınma merkezini ziyaret edecek.

AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, 282 personelin görev yaptığı barınma merkezinde, 500 metrekare spor alanı, 300 metrekare oyun parkı alanı, iki çamaşırhane, bir market, iki kuaför, bir mescit, iki televizyon salonu ve iki internet salonu bulunuyor.

Kurulduğu günden bu yana 363 çocuğun dünyaya geldiği merkezde, bin 857 Suriyeli çocuk da eğitim hayatını sürdürüyor.

3 milyar euroluk fon kullanılacak

Türkiye, Suriyeli sığınmacıların yaralarının sarılması ve yeniden hayata tutunmaları için BM standartlarında yaklaşık 10 milyar dolar tutarında bir kaynak harcadı. Uluslararası toplumun katkısı ise bugüne kadar yalnızca 462 milyon dolar oldu. Bu ziyaretin bir anlamı AB'nin Türkiye'ye Suriyeli mülteciler için kullanılması amacıyla çıkarttığı ilk 3 milyar euroluk fon paketinin uygulanmaya başlanması olacak.

Türkiye, 2014 Küresel İnsani Yardım raporuna göre dünyada milli gelirine oranla en çok insani yardım yapan ülke olurken, yine aynı rapora göre, son üç yıldır dünyanın en çok insani yardım yapan üçüncü ülkesi konumunda yer aldı.

Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı

Başbakan Davutoğlu, Merkel, Tusk, Timmermans, barınma merkezine yapacakları ziyaret sonrası Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı açılış törenine katılacak ve daha sonra dörtlü basın toplantısı düzenlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)