E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemurlar yarım gün çalışıp tam maaş alabilecek---

Memurlar yarım gün çalışıp tam maaş alabilecek

Memurlar yarım gün çalışıp tam maaş alabilecek
29 Kasım 2018 - 10:01 borsagundem.com

Milyonlarca kamu çalışanının merakla beklediği yarı çalışma yönetmeliğinde sona gelindi. Yönetmelik hem annenin hem de babanın aynı anda izin yapmasını sağlayacak

Hem özel sektörde hem de kamuda görevli anne ve babalara çocuğu ilkokul çağına gelene kadar yarım çalışma hakkı tanıyan yasanın memurları ilgilendiren yönetmeliğinde sona gelindi.

Taslak metnin detaylarına ulaşıldı. Buna göre, memur anneler ve babalar, 1 ay öncesinden çalıştığı kuruma dilekçe ile başvurarak yarı zamanlı çalışabilecek. Sabah'tan Faruk Erdem'in yazısına göre bu imkânın şube müdürleri ile dengi ve üstü yöneticiler dışında tüm kadroları kapsaması bekleniyor. Ancak bu aşamada değişiklik yapılarak yöneticiler de kapsama alınabilir. Bunun için unvanları belirleyen iki cetvel de hazırlandı.

Sistem şöyle işleyecek:

Doğum yapan anne memur ilk çocukta 2, ikincide 4, 3 ve daha fazla çocukta 6 ay süreyle süt izni verilmeksizin günlük çalışma süresinin yarısı izin kullanabilecek. Maaşı tam ödenecek.

Memur anneler doğum sonrası izinlerinin, babalar da babalık izninin bitiminden itibaren çocuğun mecburi ilköğretim çağını takip eden aybaşına kadar yarı zamanlı çalışabilecek.

Yarı zamanlı çalışma hakkının kullanımında kadın veya erkek memur ayrımı olmayacak. Eşler bu haktan aynı dönemde veya birbirini takip eden dönemlerde faydalanacak.

Memurlar yarı zamanlı çalışmaya başlamadan 1 ay önce dilekçe ile kuruma başvuracak. Dilekçede, çalışma usulü ile günlük çalışma saatlerine ilişkin tercih de belirtilebilecek.

Yarı zamanlı çalışmada haftalık çalışma süresi, normal haftalık çalışma süresinin yarısı olarak düzenlenecek. Haftalık süre, haftada 3 günü ve güne 8 saati aşmamak kaydıyla bölünebilecek. Günde 3 saatten az olmayacak.

Yarı zamanlı çalışmada mali haklar ile sosyal yardımlar yarım ödenecek.

Evlat edinen memurlar da yarı zamanlı çalışma yapabilecek.

ŞARTLAR BELİRLENDİ

Memurun kendisinin veya eşinin doğum yapmış olması

Çocuğunun sağ olması

Aynı çocuk için daha önce bu haktan yararlanmamış olması

Kadro unvanının belirlenecek yönetmelik eki cetvellerde yer almıyor olması.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asıl kul04 Aralık 2018 15:20

    çok güzel bir an önce inş. çıkar

  • Erkanemmi29 Kasım 2018 20:41

    Böyle devlet yerin dibine batsın memurdan başka insan yokmu bu ülkede eyyy devleti erkannnnnn....Lanet gelsin size.....

  • Dd29 Kasım 2018 15:20

    Sanki yarım maaaşla geçinebilecek memur varda memur maaşım düşüyor diye emekli olmuyor özel sektörde diğer zor işlerde çalışanı kışkırtmanın alemi yok tam maaş annelere özel süt izinlerinin birleştirilip arttırılması uygulaması

  • ....29 Kasım 2018 14:18

    hiç işe de gelmezinler, sadece maaş alsınlar... en güzeli o :D çıkartın bir yasa hemen... Benim memurum yorulmasın

  • gs29 Kasım 2018 13:29

    sanki kurumlarda iş yapıyorlar da, hangisine işiniz düşerse düşsün, 1 belgeyi alana kadar göbeğiniz çatlıyor, yok kahve içiyor, yok yanındakine soru soruyor, yok sistem kilitlendi deyip bekletiyor, yok o yok bu.. öğretmeni aynı, dayar okuma yı gecer köşeye, doktoru aynı, 25 dakikada bi hastaya bakamaz, günü 10 kişiyle tamamlar, bir de kendisi doktor ya, millete bağırır, ahkam keser, neresinden tutacan ki... ben özel sektörde bunun 10da 1 ini yapayım var ya anında şuting...bedavadan para, bedavadan izin, bedavada tatil, bedavadan kadro...yok arkadaş, alayına geçmişe dönük hepsinin 657 si kalkacak, yıllık sözleşmeli olmalı...ÇALIŞSINLAR BIRAZ ÇALIŞSINLAR..

  • referans5829 Kasım 2018 10:42

    tam gün çalışana büyük haksızlık.Mesela bizim kurumda hamilelere tam gün ve döner verdiler.Aylarca izin yapıp bizdende fazla aldılar.Performanstan yüzde 20 fazla alıp.Erkeklerde eşşek gibi bedava çalışmış oldu.Kreş imkanı verilebilir.