E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeltem Banko aday adayı oluyor---

Meltem Banko aday adayı oluyor

Meltem Banko aday adayı oluyor
20 Şubat 2015 - 07:25 borsagundem.com

Avukat Meltem Banko, AK Parti'den siyasete girmeyi planlıyor

İnternet ve sosyal medya hukuku çerçevesindeki çalışmaları ve bu konularda katılmış olduğu televizyon programları ile ismini duyuran Avukat Meltem Banko, Ak Parti'den milletvekili aday adayı oluyor.

AK PARTİ BİRİNCİ BÖLGEDEN ADAY ADAYI 

İnternet, Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Koordinatörü, genç Avukat Meltem Banko,  Ak Parti  Ankara 1. Bölge'den aday adaylığı başvurusunda bulunarak Ak Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

MELTEM BANKO KİMDİR

Avukat Meltem Banko 1986 yılında  Rizeli bir ailenin 5 çocuğundan biri olarak Rize'nin Pazar ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 2010 yılında Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Üniversite hayatı sırasında birçok sosyal sorumluluk projesine öncülük etmiş olan Banko, meslek hayatı boyunca da girişimciliği ve çalışkanlığı ile adından söz ettirmektedir.

Özellikle, kadın ve çocuk hakları konusunda çalışmışlarda bulunmuş, hukuki süreçler konusunda ayrıntılı bilgi ve donanıma sahip, sosyal ve psikolojik iletişim teknikleri konusunda  eğitim almış ve şiddet mağduru kadınlara hukuksal her türlü destekte bulunacak düzeyde uzman olan Avukat Meltem BANKO;  Ankara Barosu Gelincik Projesi ile fiziksel ve psikolojik şiddete uğrayan kadın mağdurların davalarının gözlemcisi, takipçisi ve avukatı olmayı hedeflemiştir. 'Gelincik Projesinin' medya sorumluluğunu da yürütmekte olan Banko toplumun bu sorununa bir çözüm arayışı içinde olmuştur.

Avukat Meltem Banko'nun bu kapsamda; 6545 Sayılı Kanun ile Yapılan Değişiklikler Çerçevesinde Cinsel Suçlar adıyla yayımlanmış bir kitabı, www.hukukihaber.net sitesinde, Kanayan Yaramız: Kadına Yönelik Şiddet! (Özgecan Aslan Anısına…) ismiyle yayınlanmış dikkate değer bir yazısı bulunmaktadır.

Buna ilave olarak Avukat Meltem Banko; Yeni Dünya Iş Kadınları Platformu`nun düzenlediği organizasyon çerçevesinde Istanbul Beyaz Köşk`te, 27 Aralık 2014 tarihinde, "Adalet ve Kadın" konulu bir söyleşi gerçekleştirmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)