E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeis Adası'ndaki enerji rezervi mi Yunanistan'ı agresifleştiriyor---

Meis Adası'ndaki enerji rezervi mi Yunanistan'ı agresifleştiriyor

Meis Adası'ndaki enerji rezervi mi Yunanistan'ı agresifleştiriyor
14 Eylül 2020 - 12:11 borsagundem.com

Meis adası, Yunan Cumhurbaşkanı’nın bölgeye ziyaretiyle yeniden gündemde. Enerji uzmanlarına göre, Türkiye’nin sadece 2 kilometre güneyinde bulunan ada için Yunanistan’ın bu denli agresif adımlar atmasının temel nedeni bölgedeki enerji rezervi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaplan Serhan14 Eylül 2020 22:54

    Yorgan gitti kavga bitti misali adayı bana verin bağımsız yatırımcılara satayım. Kimse savaş mavaş yapmasın ben de gidip kanarya adalarına yerleşeyim

  • Kamil14 Eylül 2020 17:34

    Helalllll, Meis etrafında enerji rezervi bulunması  ( petrol, doğalgaz vb ) amma eğlenceli olur ha. Lojistik yönden çok avantajlıyız. Yabancılar sondaja başlasın bakalım hangisi ,ne kadar süre dayanacak. Bizim gemiler sondaja başladığında sismik dalgaları meisi dövmeye başlar. o zaman seyreyle kümpürtüyü (6)  (6)  (6) 

  • Nedim14 Eylül 2020 13:22

    Nasıl olur da burnunun dibinde sadece 2 km ötedeki  adacıkları  Yunanistan a verirsin?  Hiç olmazsa şu  Meis dedikleri adayı  bırakma!  Lafa geldi mi  mangalda kül bırakmayan  chp !   

  • M14 Eylül 2020 16:37

    Cahil olmazsan boyle konusmazsin o ada osmanli zamaninda italyanlarin eline gecti sonra italyanlar yunanlilara hediye etti, az bi kitap oku sallama..!

  • doğru14 Eylül 2020 15:08

    Herşeyin zamanı vardır. Anadolu öncelikli idi. Ardından Kıbrıs... Sıra adalara da gelir. Kimse birşey vermedi. Osmanlı'nın dağıttığı toprakları toplamanın derdinde bütün Cumhuriyet hükümetleri. 

  • Nedim'e14 Eylül 2020 14:14

    Cahil olmaya gerek yok. Bütün yorumların cahilce. Bak adalar Yunanistan'a verilmedi. İtalya'ya verildi. 2. Dünya savaşında ise İtalya savaşı kaybettiği için bu adalar Yunanistan'a devredildi. Çünki İnönü barış konferansına gitmeyi etik bulmadı. Neymiş 2. Dünya savaşına taraf olmadığımız içinmiş. Tarihi doğru öğren. Particilik yapacaksan da yap ama tarihi doğru öğren. Adam gibi öğren.

  • ıtri14 Eylül 2020 14:05

    o adaları osmanlı kaybetti. TC ele geçirmeyi başaramadı. Sadece Hatay ve kuzey kıbrısı ele geçirebildi TC

  • Pala14 Eylül 2020 12:57

    Onlarin Cumhurbaşkanı safmis anlaşılan. Halbuki davul zurna ile bulunan reservi tüm dünyaya ilan etse, belki bir seçim daha kazanırdı. Ama sır gibi saklayarak oy kazanma şansını elinin tersiyle itmisler.

  • Kazım 14 Eylül 2020 12:44

    Sanirim mesaji aldik biz. Adanin Guneyinde 2 km sonra rezerv varmış. Kafaya yazdik bakam. Bu denizler hep bizim bolge de kaliyor. 560 km oteden gelip bizim diyemez herhalde Yunanistan. Türkiye birşey daha ogrendi şimdi. Insallah ileride bize fayda sağlar.