E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMega Metal’in halka arzında talep sayısı 3 milyon 987 bin oldu ---

Mega Metal’in halka arzında talep sayısı 3 milyon 987 bin oldu

Mega Metal’in halka arzında talep sayısı 3 milyon 987 bin oldu
11 Aralık 2023 - 08:06 borsagundem.com

Borsa İstanbul’un yeni üyesi olan Mega Metal’in halka arzına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Bireysel yatırımcı talebinde 1.8, yurt içi kurumsal yatırımcı talebinde ise 8.8 kat talebin oluştuğu halka arzın büyüklüğü 1 milyar 775 milyon 825 bin TL oldu.

Yüksek katma değerli ince bakır tel sektöründe Türkiye ve Avrupa’nın önemli şirketlerinden biri olan Mega Metal’in halka arzı başarıyla tamamlandı.  07 – 08 Aralık tarihlerinde A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.  konsorsiyum liderliğinde gerçekleşen Mega Metal’in halka arzında toplam büyüklük 1 milyar 775 milyon 825 bin TL oldu. Sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile gerçekleştirilen halka arza, bireysel ve kurumsal yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Bireysel ve kurumsal yatırımcılardan gelen talep sayısı, 3 milyon 987 bin 76 oldu.

Yüzde 75’inin bireysel yatırımcı, yüzde 24’ünün yurt içi kurumsal yatırımcı ve yüzde 1’inin şirket çalışanlarına ayrılan payların tamamının satışı gerçekleşti. Halka arz edilen şirket hisseleri, Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da 28.30 TL fiyat ve “MEGMT” kodu ile işlem görmeye başlayacak.

Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, “Halka arz sürecinin başarılı geçmesinden ve yatırımcıların yoğun ilgisinden dolayı büyük gurur ve memnuniyet duyuyorum. Bu başarı, halkımızın Mega Metal’in geleceğine ve performansına duydukları güveni gösteriyor. Halka arzda yatırımcılardan gelen yüksek talebin verdiği güç ve motivasyonla Mega Metal olarak kârlı ve güçlü büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Mega Metal'in halka arzında talep toplama başladı

 

Mega Metal, Borsa İstanbul’a geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı11 Aralık 2023 09:06

    halka arzlarda büyük oyun dönüyor arzda talep geldigini sanmıyorum zaten 3,5 lot verilip tavan serisi geliyor zirvelerde tekrar dip başlıyor işte tam orda arz başlıyor her dipte binlerce kişi atlayıp oltaya takılıyor dip ,dip yaparak arz oluyor dip deyip alanın ocagına incir agacını dikiyorlar yani bu oyunlar galip.oyunu denir çünkü geçmişte galip böyle arz ederdi.herkese bol kazanç dilerim.

  • Adnan Palaz 12 Aralık 2023 03:56

    200-300 liralık yatırım ile zengin llmak mı istiyorsun bir kağıt ortalama 7-8 tavan yaptığı zaman sat karını cebine koy kardeşim

  • yorum11 Aralık 2023 14:44

    halka arzda zarar ettim diyeni duymadım daha seni bilmem anlattıkların başına gelmiş olabilir bir şey diyemem

  • fafa11 Aralık 2023 09:37

    Senin dediğin bu oyunlar nerede dönüyor,anlamadım.Elindekini satmazsan oyunun seninle bir ilgisi olmaz.