E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'in 750 çalışanı 1 yıl izlemeye alındı---

Meclis'in 750 çalışanı 1 yıl izlemeye alındı

Meclis'in 750 çalışanı 1 yıl izlemeye alındı
01 Kasım 2016 - 03:10 borsagundem.com

15 Temmuz darbe girişiminin ardından personel incelemesini büyük ölçüde tamamlayan TBMM yönetimi, 750 çalışanı ‘izleme’ sürecine aldı

29 Ekim’de yayımlanan son kararnamede ihraç edilen 32 çalışanla birlikte Meclis’ten çıkarılan toplam personel sayısı 70’e yükseldi. Önceki kararnamede atılan 41 personelden 3’ü, itirazları haklı bulunarak geri döndüler. Bülent Sarıoğlu'nun Hürriyet'teki  haberine göre son ihraç listesindeki 32 Meclis personelinden 11’inin HDP’li danışman ve grup danışmanlarından oluştuğu, bu kişilerin PKK terör örgütüne “müzahir” (destekleyici, yardımcı) oldukları gerekçesiyle tasfiye edildikleri belirtildi. Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) gelen dosyalara göre FETÖ üyesi olabilecekleri yönünde kuşkular bulunan 17 personel hakkındaki soruşturma da sürüyor.

800 KİŞİYE SORGU

Meclis yönetimi, tasfiye operasyonunu yürütürken MİT’ten gelen dosyaları dikkate alarak 800 dolayında personeli sorguya aldı. TBMM Genel Sekreteri ve yardımcıları ile hukuk müşavirinden oluşan 6 kişilik heyet, bu kişilerle tek tek görüştü.

Darbe öncesinde 4 bin 989 kişinin çalıştığı Meclis’te böylece personelin altıda biri sorgulanmış oldu. Soruşturma heyeti, MİT’ten gelen bilgilere göre çalışanlara çapraz sorgu yaptı. Haklarında kuşku oluşturan bilgileri çalışanlardan soran yöneticiler, ayrıca ihraç edilen kişiler hakkındaki düşünceler için 15 Temmuz darbe girişimi gibi konularda sorular yönelterek veri toplamaya çalıştılar.

Bunun sonucunda, ihraç edilen 60 ve soruşturulan 17 kişi dışındaki 750 personelin “izlemeye alınması” kararlaştırıldı. Bu çalışanların büyük bölümünde, Bank Asya’ya küçük miktarda para yatırma, çocuğunu cemaat dershanesine kaydettirme gibi bulgular dışında ciddi bir suçlama konusu bulunmadığı, bir yıllık izleme sürecinde çalışmalarının denetleneceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)