E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaymun çiçeği Latin Amerika'da---

Maymun çiçeği Latin Amerika'da

Maymun çiçeği Latin Amerika'da
27 Mayıs 2022 - 19:43 borsagundem.com

Maymun çiçeği virüsü Latin Amerika ülkelerinden Arjantin'de de tespit edildi

Arjantin'de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi. Arjantin Sağlık Bakanlığından maymun çiçeği virüsüne (monkeypox) ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre; 22 Mayıs'ta vücudunda döküntü ve ateş şikayetiyle tedavi ve karantina altına alınan, 28 Nisan ila 16 Mayıs tarihlerinde İspanya'da bulunmuş, Buenos Aires eyaletinde meskun bir kişide maymun çiçeği virüsüne rastlandı.

Bu vakayla Latin Amerika bölgesindeki ilk maymun çiçeği virüsü Arjantin'de görüldü.

1 kişi daha virüs şüphesiyle tedavi altına alındı

Ayrıca İspanya'dan Buenos Aires eyaletine ziyarete gelen bir kişinin maymun çiçeği virüsü şüphesiyle tedavi altına alındığı belirtildi.

Şüpheli vakanın ülkeye 25 Mayıs'ta geldiği, 26 Mayıs'ta belirtiler göstermeye başladığı ve ilk vakanın rastlandığı kişiyle temasının bulunmadığı duyuruldu.

Maymun çiçeği nasıl ortaya çıktı?

Virüs ilk olarak 1958'de çiçek hastalığına benzer semptomlar gösteren bir maymun üzerinde yapılan araştırmayla ortaya çıktı. Salgına yol açabileceği keşfedildi.

1970'te, virüs Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ilk kez bir insanda görüldü. Vaka sayısı düşüktü ancak 11 Afrika ülkesine yayılmasının önüne geçilemedi.

2003'te, Amerika Birleşik Devletleri'nde belirlenen maymun çiçeği vakasıyla, hastalık ilk kez Afrika kıtası dışına sıçramış oldu. Vakaların, ülkeye ithal edilen köpeklerden, yakın temas yoluyla bulaştığı belirlendi.

Toplam 81 vaka rapor edildi, hiçbiri ölümle sonuçlanmadı. Virüs 2017'de, bu kez Nijerya'da ortaya çıktı.

Çoğunlukla Afrika ülkelerinde tropikal yağmur ormanlarının yakınında görülen virüs yeniden gündemde. Bildirilen vakaların büyük kısmı Avrupa'da kaydedildi.

ABD'de 9 kişide maymun çiçeği vakası görüldü

 

DSÖ'den maymun çiçeği virüsü açıklaması

 

Maymun çiçeği vakalarında artış sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dogons27 Mayıs 2022 20:58

    Labratuarda daha yüzlerce çeşidi üretilp yayılacak. Amaç sınırlı kaynakların temiz toprak hava su maden gibi hızlı tüketimini engellemek, açlık kıtlık enflasyonlar yangınlar kuraklık yaratarak büyük savaşsız, 70-80 yıl içinde kullanışsız ve gereksiz hale gelecek dünya nüfusunu yarıya indirmek. Farklı bir insan üretim inanç yönetim tipleri olacak. Micro ve macro fonksiyonel robotlar daha verimli ve dertsiz olacak. Devasa nüfuslu ülkelere kalitesiz eğitimsiz nüfus yaratan ülkeler yeni sistemde başıboş bırakılıp kolay kolay izin verilmez. Dünyanın kaynaklarını havasını suyunu toprağını bitirmek başka gezegenlerde hayat aramak daha maliyetli. Akıllı ülkeler nüfus/ verim katsayısını gözeterek gidişi görür kendini ona göre hazırlar gıda maden su hava toprak ilaç önlemini alır virüsler bitmeyecek.