E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarmaray ile 'Tepe'ye çıktı---

Marmaray ile 'Tepe'ye çıktı

Marmaray ile 'Tepe'ye çıktı
19 Aralık 2013 - 05:37 borsagundem.com

Ayrılık Çeşmesi durağı üzerinde bulunan Kadıköy Tepe Nautilus AVM, Marmaray'ın açılmasıyla birlikte ziyaretçi sayısını artırdı

2002 yılında Kadıköy’de açılan Tepe Nautilus Alış Veriş Merkezi, 10 milyon doları aşan yatırımla yenilendi.

Marmaray hattında Ayrılık Çeşmesi durağı üzerinde bulunan AVM, 29 Ekim’de Marmaray hattının açılmasıyla ziyaretçi sayısını yüzde 30 oranında arttırdı. 2012’de aylık 1 milyon ziyaretçi rakamlarını yakaladıklarını ifade eden Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi Müdürü Mahmut Metin Gültekin, Marmaray çalışmaları nedeniyle bir kapılarının yaklaşık 2 yıl boyunca kapalı kaldığını ve bu durumdan etkilendiklerini söyledi.
Kapalı kalan kapının açılmasıyla beraber Zeytinburnu’ndan bile ziyaretçilerin AVM’ye geldiğini söyleyen Gültekin, “Yenilenme sürecinde ziyaretçilerin daha çok alternatife ulaşması için yeni mağaza ve yeme içme mekanlarıyla anlaşmalar yaptık. Yapılan yenileme çalışmalarımız sonrası, 29 Ekim’de açılan Marmaray’ın da etkisi ile toplam ziyaretçi sayımızda yaklaşık yüzde 30 civarında bir artış yaşandı. Daha önce bölgeseldik ancak artık Avrupa Yakası’ndan da ciddi müşteri almaya başladık” dedi. Gültekin, Marmaray ile birlikte ziyaretçi sayılarında bir artış beklediklerini, ancak artışın bu kadar çabuk olmasının kendilerini bile şaşırttığını söyledi.

BÜYÜK YATIRIMLAR VAR

Bölgede artan AVM sayısının kendilerini de etkilediğini dile getiren Gültekin, “Bazı uzmanlar hala AVM sayısının az olduğunu iddia ediyor. Ancak ben bu duruma katılmıyorum. Durumdan etkilenmemek için müşterilerimize sürekli farklılıklar sunuyoruz. Konumumuz itibariylede çabuk vazgeçilecek bir AVM değiliz. Kemikleşmiş müşterilerimizin dışında, yeni müşterilerle de ziyaretçi sayılarımız sürekli artıyor” dedi. Geçmişte her apartmanın altına pasajlar açıldığını ve büyük rağbet gördüğünü belirten Gültekin, “Ancak o kadar çok açıldı ki daha sonra bu pasajlada yer alan mağazalar boş kaldı. Ama AVM’lerin kaderi pasajlara benzemeyecek. Çünkü çok büyük yatırımlar yapılıyor ve sürekli kendilerini yeniliyorlar” dedi.

AVM'DE TEMİZ HAVA

Mahmut Gültekin Nautilus’un, yüzde 100 temiz hava ile klimatize edildiğini, diğer AVM’lerden  bu  anlamda  ayrıldıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)