E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarmara Denizi'nde 'salya' tehlikesi---

Marmara Denizi'nde 'salya' tehlikesi

Marmara Denizi'nde 'salya' tehlikesi
02 Mart 2021 - 08:44 borsagundem.com

Balıkçılar, Marmara Denizi'nde etkili olan 'Deniz salyası' olarak bilinen kaykay sebebiyle yaklaşık 1 ay aradan sonra denize açıldı. Denize açılan balıkçılar ağları salya ile limana geri döndü.

Umduğunu bulamayan balıkçılar, salya bulaşan ağlarını temizleme çalışması başlatırken, ağların temizlenmesinin ardından balıkçılar Karadeniz yolunu tutacak.

"20 gün bekledik öyle denize açıldık"

Balıkçı İdris Şeremet konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Paydostaydık. 20 gün bekledik. Salyanın azalacağını düşündük. Tahminlerimizde maalesef bu sefer yanıldık. 20 gün aradan sonra yine denize açıldık aynı salya, aynı kaykay devam ediyor. Ağları denizden çekerken çok büyük sıkıntılar yaşadık. Hamsi ağlarımızı çıkardık. Daha açık ağları koyuyoruz. Yani Kaykay rüyalarımızın korkulu kabusu oluyor. 10 yılda bir gözüküyor. Zamanla artık denizlerimiz çok kirlendi" dedi.

"Denizlerimize sahip çıkmadık"

Denizlerin kirletildiğini söyleyen Şeremet, "Lodostan dolayı havalanıyor daha çok yıpratıyor bizi. Poyraz, karayel olduğu zaman biraz daha çöküyor dibe. 4-5 saatte alacağımız ağ 2 buçuk saate düşüyor. Lodos dakorku ve kabusumuz oluyor kaykay. 10 yılda bir gözüküyor. Artık denizlerimiz çok kirlendi. Denizlerimize sahip çıkmadık. Bunun suçunu denizcilere yüklüyorlar; ama ben daha önce de dile getirmiştim. Evsel atıklar olsun, şampuanlar, sabunlar olsun denizleri kirletiyor. Ülkemizde genellikle kıyılarımızda arıtma tesisleri çok olmadığından denizlerimiz kirlendi. Kendi imkanlarımızla küçük kancalar yaptık; denizde çöp poşeti, kutu vs. gördüğümüz zaman çıkartıyoruz, çöplerimize koyuyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımızı `denizde çöp görürseniz alın´diye tembihliyoruz. Çaba gösteriyoruz ama maalesef balıkçılar çok suçlanıyor. Deniz salyası ya da kaykayın nedeni kirlilik. Deniz analarıyla başka bitkiler ölüyor, onların yerine salya oluşuyor" diye konuştu.

Akdeniz’de ‘tropikal istila’ tehlikesi

 

Yeni bir soğuk hava dalgası geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri02 Mart 2021 09:39

    İnsanoğlunun aptal olduğunu gösteren manzaralar. Başka dünya varmış gibi, gezegenimizi öldürüyoruz. Biraz daha akıllı olanlarımız aptalların yönetimine girmiş ses çıkaramıyor.