E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarka 2016'nın gündeminde Türkiye vardı---

Marka 2016'nın gündeminde Türkiye vardı

Marka 2016'nın gündeminde Türkiye vardı
15 Aralık 2016 - 13:46 borsagundem.com

Birbirinden ilgi çekici konu ve konuklarıyla Türkiye’yi gündem haline getiren MARKA 2016 yoğun ilgi gördü

Lider konferans kuruluşu Yürekli tarafından 17 yıldır düzenlenen ve tam 15 yıldır Yapı Kredi World’ün ana sponsorluğunu üstlendiği, iş dünyasının en önemli etkinliği MARKA Konferansı, bugün yapılan 21 sunumla sona erdi. 14 - 15 Aralık’ta Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleşen ve iki gün boyunca toplam 2.500’ü aşkın konuğu ağırlayan MARKA 2016, ses getiren konu ve konuklarıyla gündem yarattı. İki gün boyunca 43 seans ve alanında lider 54 konuşmacının sahne aldığı konferans, güçlü içeriği ve sıra dışı sunumlarıyla iş dünyasına yeni vizyonlar katarken etkinliği izleyen herkese de yepyeni deneyimler yaşattı.

MARKA 2016’nın gündeminde bu yıl ağırlıklı olarak Türkiye odağı yer aldı. Ülke ekonomisinin en önemli lokomotif gücü olan markaların içinde bulunduğu koşullar, büyük bir dikkatle incelenerek ve Türkiye’nin geçirdiği hassas dönemin etkileri gözetilerek hazırlanan MARKA 2016 gündemi, Türkiye ekonomisini yakın gelecekte çok boyutlu bir yükselişe taşıyacak en etkili güç ve motivasyon kazanma platformu olarak dizayn edildi.

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör “MARKA 2016’da yakın geleceğimize inançla bağlanmamızı sağlayacak bir programı tamamladık. Konferans boyunca iş dünyasındaki umutsuz, bezgin ruh halini sarsmak ve silmek için çalıştık. Bu konferans yeni bir başlama vuruşu niteliği taşıyor ve iki günün sonunda tüm markalarımız büyük bir motivasyonla sıçrama tahtasındaki yerini aldı” dedi.

Konferansın moderatörlüğünü 17 yıldır hiç aksatmadan başarı ile yürüten ünlü marka danışmanı BJ Cunningham yaptı. Her bir konuşmacı için 15 dakikalık sahne performansı disiplini içerisinde markaların geleceklerini yapılandıracak iddialı sunumlarıyla farkındalık yaratan MARKA Konferansı, umut aşılayan bir organizasyona daha imza attı.

En çarpıcı uluslararası konuşmacı mozaiği

MARKA 2016 ikinci gününde de önemli isimleri ağırladı. İkinci günün ilk konuşmacısı Borkowski PR’ın kurucusu yazar ve TV yorumcusu Mark Borkowski oldu. İlk gün de sunum yapan ve yoğun ilgi gören Borkowski ikinci günde kendi başarı hikâyesini anlattı. UBER Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, ‘Paylaşım Ekonomisine Hazır mıyız?’ başlıklı sunumunda yerleşik kullanıcı alışkanlıklarını değiştiren kavramdan bahsetti, bu sistemin yeni şifrelerini anlattı. Londra Tasarım Festivali Direktörü Ben Evans, ‘Marka İletişiminde Tasarımın Gücü’ başlıklı sunumunda, tasarımın gücünden yararlanarak markaların hikâyelerini nasıl daha etkili ve kalıcı hale getirebileceklerinin örneklerini paylaştı. Evans, günlük hayatın koşuşturmacasında gözden kaçan tasarım öykülerine karşı duyarlılığı nasıl artıracağına değindi.

Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, ‘Yeni Dinamik: Pazarlamada Toplumsal Fayda Gözeterek Kazanan Marka Olmak’ başlıklı konuşmasında Arçelik marka hikâyesini anlattı. Unilever Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun ise sunumunda tüketicinin hayatında var olma olgusuna değindi.

Konferansın ilgi çeken konuşmacılarından biri de Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman oldu. ‘Bu Ne Cüret! Bir Yaşam ve Yönetim Biçimi Olarak Cüretkârlık’ başlıklı sunumunda BJ Cunningham’ın sorularını yanıtlayan Kutman, iş yaşamındaki sınırları yıkan yaklaşımını anlattı.

‘Değişen Tüketicinin İzinde Değişen Moda Sektörü’nü İngiliz Moda Konseyi İcra Kurulu Başkanı Caroline Rush, GQ İngiltere’nin efsane Genel Yayın Yönetmeni Dylan Jones’la masaya yatırdı, Rush sunumunda geleceğin trendleri hakkında bilgi verdi. Rush, erkek modasının konesörü Dylan Jones’la paylaştığı sahnede yaşanan hızlı ve önlenemez değişimin, moda endüstrisini yakın gelecekte nasıl dizayn edeceğini konuştu.

Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Grup Direktörü Oya Ünlü Kızıl, sunumunda ‘İtibar Yönetimi’ne değindi. Türkiye’nin en köklü, en büyük markası Koç Holding’in itibar yönetiminde attığı devrim niteliğindeki gelişmeleri anlatan Kızıl, ‘itibar yönetimi endeksi’ndeki zirve hikâyesini anlattı.

İki gün boyunca yoğun ilgiyle dinlenen konuşmacılardan Avrupa’nın Moda Kültür, Teknoloji ve Trend Danışmanı Kinvara Bolfour, ‘Son Teknoloji Trendleri: Sırada Ne Var?’ sunumuyla markalar için en ‘cool’ trendleri ve yenilikleri paylaştı.

MARKA 2016’nın ikinci gün konuklarından TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ‘Kriz Yönetiminin Püf Noktaları: Hızlı, Kararlı, Korkusuz…’ başlıklı konuşmasında krizle baş etme yöntemlerini aktardı. İş dünyasının tarihi krizlerini tarihe geçen bir performansla yöneten Sani Şener tecrübelerini anlattı.

Konferansın en genç konuşmacılarından Amber Atherton, myflashthrash.com’un kurucusu… ‘Genç Y Kuşağı Müşteriyi Sosyal Medyada Sımsıkı Kavramanın İpuçları’ başlıklı sunumunda sosyal medya kanallarını satış odaklı kullanmanın ve Y kuşağının bu kanallardaki davranışlarını ele aldı, kendi başarı hikâyesini anlattı.

MARKA 2016 konuşmacıları arasında sanat dünyasından sürpriz isimler de yer aldı… Müzik hayatında 50. yılını kutlayan Zülfü Livaneli ‘50. Yıl Bir Kuşaktan Bir Kuşağa’ adlı sunumu, duru Türkçesi ve efsaneleşmiş şarkılarıyla dinleyicileri farklı ve özel anlar yaşattı. Zülfü Livaneli sunumunu deneyimli gazeteci Ayşe Arman ile birlikte yaptı.

AL_A Mimarlık Kurucusu Amanda Levete ‘Mimarlığın Dönüştürücü Gücü’ başlıklı sunumunda mesleki olarak farklılaşmanın yollarını paylaştı. Konferansın tasarım dünyasının önemli isimlerinden Christophe Pillet‘Tasarım ve Marka Felsefesi Olarak ‘Netlik ve Sadelik’ başlıklı konuşmasında tasarım değerleri kadar rasyonel temellere de dikkat çekti.

Wallpaper Genel Yayın Yönetmeni Tony Chambers ‘Dijitalden Sonra Ne Var?’ konusuna değindi. Chambers, yönettiği tasarım, sanat, moda, mimari alanlarında tüm dünyanın yakından takip ettiği ışığını hiç kaybetmeyen yayın markası olarak dijital dönüşümü anlattı.

Konferansın dikkat çeken sunumlarından bir diğeri de Bülent Eczacıbaşı ve Gülse Birsel’in birlikte yaptığı Türkçe ‘Yıkılıyoooo!’ seansı oldu. Sunumda Türkçe’nin neden özenle korunması gerektiğine dikkat çekildi, herkes bu alanda sorumluluk almaya davet edildi. Bülent Eczacıbaşı’nın Gülse Birsel’in renkli, ufuk açıcı oturumunda iş dünyasına ‘Türkçemize sahip çıkalım’ çağrısı yapıldı.

Dünyanın hayranlıkla takip ettiği ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, çok yakında yeni filmi “İstanbul Kırmızısı”nı izleyicisiyle buluşturacak. Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in İstanbul’a ‘Özpetek Dokunuşu’ özel seansı da ilgiyle takip edilen seanslardan biri oldu. Ferzan Özpetek’e sahnede Ayşe Arman eşlik etti.

MARKA 2016’nın müzik sürprizlerinden biri de Jehan Barbur oldu. Barbur, sunumunda ‘Müzik’ konusunu anlattı, şarkısıyla konferansı renklendirdi. Gazeteci Balçiçek İlter, sahnede sorularını Jehan Barbur’a yöneltti. Konferansın bir diğer konuşmacısı Kramp Kurucu Ortak ve Ajans Başkanı Ahmet Akın, ‘Sosyal Medya Fenomeni ve Marka İlişkisi’ni konuştu. Ahmet Akın, sahneyi Oyuncu, Müzisyen ve Dublaj Sanatçısı Aslı İnandık’la paylaştı. İkili, sahnede marka yönetim ekiplerinin ‘sosyal medya fenomenlerine’ yaklaşımlarını yorumladı, kendi perspektiflerinden bir marka için fenomen kullanımının nasıl daha etkili olacağına açıklık getirdi.

Konferansın en son ikili oturumunu Brown Forman Türkiye Genel Müdürü Gökhan Egene, deneyimli Gazeteci Mirgün Cabas’la yaptı. Son ikili oturumun başlığı ise ‘150 Yıllık Bir Marka Kahramanı’ oldu.

MARKA 2016’nın sürprizlerinden ise DJ, Yapımcı Goldierocks Power Fm DJ’si Funky C’yle bir müzik seansı gerçekleştirdi. Londra’nın en ünlü DJ’lerinden biri olan Goldierocks, DJ kabininden yaydığı enerjiyle müzik tutkusunu kendisini dinleyen herkese hissettirdi. Goldierocks, MARKA Konferansı için İstanbul’un sesini, duygusunu yorumlayarak hazırladığı müzikleriyle renk kattı.

Yine eşsiz konferans deneyimi: Sahne teknolojisi, gösteri anlayışı, 15 dakikalık seanslar

MARKA Konferansları, içerik dizaynını önceliklendirdiği kadar, bilgi ve fikirlerin sunulduğu formatı da önemseyen bir platform. Teknolojiyi, tasarımı ve gösteri sanatlarını buluşturduğu yaratıcılığıyla seyircisini her yıl şaşırtmayı başarıyor; her yıl onları bambaşka bir deneyimin içine sürüklüyor. Müzik konferans deneyiminin ayrılmaz bir parçası. Paris’ten gelen caz sanatçısı Sarah Lancman’ın performansı büyük beğeni topladı.

MARKA 2016’nın başlıklarından biri de sosyal sorumluluk…

Sosyal sorumluluk projelerine de dikkat çekip farkındalık yaratmak isteyen MARKA 2016’nın birinci projesi, ‘Bir Yürek, Bir Ağaç!’ Belçikalı çevreci sanatçı Naziha Mestaoui’nin tüm dünyada ses getiren sanat projesinin hedefi dünyayı yeniden ağaçlandırmak… Proje, teknolojiyi kullanarak enstalasyon izleyicisinin katılımını sağlayarak bu hedefe ulaşan çağın en anlamlı sanat projelerinden biri oldu. Stepevi’nin girişimleriyle yürütülen proje Paris, Brezilya ve Hindistan’dan sonra dördüncü nokta olarak İstanbul MARKA Konferansı’na ulaştı. Stepevi, MARKA 2016’da dikilen toplam ağaç sayısı kadar fidanı, WWF Türkiye’nin katkılarıyla Türkiye’de bir ormana dönüştürecek.

MARKA 2016’nın ikinci projesi, Technogym’ın sağlık projesi… Myrun koşu bandı alanlarında sürekli hareket üretilerek 10 bine ulaşması halinde de kanserli çocuklara destek olunacak. Technogym KAÇUV bakım evinde kanser hastası çocukların bakımı için bir odaya sponsor olacak. 6 ay boyunca o odada tedavi gören çocukların ve ailelerin giderlerini karşılayacak.

Üçüncü proje ise Toms markasının yürüttüğü proje… Bu proje ile Doğu Anadolu’da Van’daki 10 bin çocuğa ayakkabı götürülecek.

MARKA 2016’dan 16 Aralık’ta gençlere özel konferans

İki yıldır MARKA Konferansı deneyimini tüm ihtişamıyla öğrencilere taşıyan; onlara bilgi, fikir ve ilham verirken kalite anlayışlarını da yükseltmeyi hedefleyen MARKA Gençlik Konferansı bu yıl 16 Aralık günü düzenleniyor.

MARKA 2016, çok özel bir programla 500 üniversite öğrencisi için özel olarak hazırlandı. 16 Aralık’ta yapılacak programla öğrenciler ücretsiz olacak konuşmacıları dinleme olanağına sahip olacak. Üniversite öğrencileri için yapılacak üçüncü gün oturumlarıyla gençlerin kalite algılarını yükseltmek, iş dünyasıyla ilgili onları motive etmek, gelecekleriyle ilgili ilham vermek istediklerini anlatan Ayşegül Yürekli Şengör, “Bu, gençlere kalite çıtasını uzanabilecekleri en üst noktaya koymaları gerektiğini hissettirmek, “en iyiyi” hak ettiklerine onları ikna etmek için gerçekleştirdiğimiz bir sosyal sorumluluk projesidir” dedi.

İkinci MARKA kitabı çıktı!

MARKA Konferanslarının içerik değerinin Türkçeleşerek kitaplaşmasını sağlamak, MARKA Konferansları için yürütülen kapsamlı içerik çalışmalarının çıktısını kalıcı hale getirmek için başlatılan kitap serisinin ikinci kitabı basıldı. Hedefi, fikirlerin Türkiye’de yayılımını sağlamak olan bu çalışma bir yıl önce düzenlenen MARKA Konferansı’nın tüm gündemini kitap yoluyla erişmek isteyen herkese ulaştırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)