E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMansur Yavaş: İşsiz kalanlara nakit ve gıda yardımı yapacağız---

Mansur Yavaş: İşsiz kalanlara nakit ve gıda yardımı yapacağız

Mansur Yavaş: İşsiz kalanlara nakit ve gıda yardımı yapacağız
27 Mart 2020 - 21:10 borsagundem.com

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs nedeniyle işinden olan vatandaşlara gıda ve nakit yardımı yapılacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, mağduriyet yaşayacak vatandaşlara gönüllülerin yardımda bulunabilmesi için kampanya başlattıklarını bildirdi.

Yavaş, gün içinde Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda, vatandaşlara kurallara uyarak, evde kalmaları yönünde çağrıda bulunmuş ve şunları kaydetmişti: 

"Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, ortalama 150 bin aileye gıda yardımı yapıyoruz. Ama belli ki bu süreç nedeniyle bazı iş yerlerimiz yasal olarak veya kendiliğinden alınan tedbirler gereğince kapalı kalmak durumunda olacak. Bu nedenle birçok insanımız, gelirinden mahrum kalacak. Bu nedenle biz tedbir alarak, en az 500 bin aileye yetecek kadar gıda stokumuzla hazır bulunuyoruz.

Bu arada Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye de bu vesileyle bir çağrıda bulunmak istiyorum. Daha önceden ithal edilmiş ve Et ve Balık Kurumu'nun stoklarında bulunan 60 bin ton civarındaki eti bedava değil, ama belediyelere ucuz miktarda verdiği takdirde malum önümüz ramazan ve 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' felsefesi gereğince biz bunu değerlendirerek, dağıtmak istiyoruz. Sanıyorum bütün belediyeler de bundan yararlanacaklardır."

'Bu süreci hep birlikte atlatacağız'

Yavaş, salgın günlerinde dayanışmanın önemine işaret ederek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Ankaralı yardımseverlerin bu süreçte mağdur olacak insanlara yardımcı olabilmeleri için bir web sayfası üzerinden ayrıca yardım kampanyasını başlattık. Buna da destek olacağınızı umuyorum. Unutmayın gün dayanışma günüdür ve bu süreci hep birlikte atlatacağız." ifadelerini kullandı.

Yardımda bulunmak isteyenler, belediyenin "https://www.ankara.bel.tr/gun-dayanasma-gunudur?web=1" internet adresinden detaylı bilgi alabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERT28 Mart 2020 10:32

    SAYIN KILIÇDAROĞLU VE MERAL AKŞENER MİLLET İTTİFAKI OLARAK BELEDİYELERE TALİMAT VERİN SU PARALARINI 3 AY ALMAYIN HASTALIK NEDENİYLE   MANSUR YAVAŞ  YARDIM YAPIYON BİZİM PARALARLA BİRDE  SU PARALARINDA ALMAYIN ANKARADA YAŞAYANLARDAN VE İKTİDARDA TÜRKİYE GENELİNDEN ALMASIN BİRDE 600 MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINDAN DEVLETE BAGIŞLASIN   YÜZDE ELLİ KESİNTİ UYGULATSIN  BAŞKA ÜLKELER GİBİ İŞTE ADALET VATANDAŞA YARDIM BUDUR

  • Medeniyet siz28 Mart 2020 13:47

    Su faturası 50-70 geliyor. Su bedava olmamalı, su kaynakları tükeniyor, size bedava su verseler su kıtlığı çekeriz. İsraf edersiniz bedava bulunca. Tam tersi suya zam gelmeli musluğu az açmalısınız, sular boşa gitmemeli

  • Ankara 28 Mart 2020 12:10

    Kardesım soyledın milletvekil maas öğretmen maaşı ğecmezsın nerde o parti milletvekili sayısı 300olsun Kemal bey meral hanım yapacak nerde maas az dıye

  • Murat ulker28 Mart 2020 09:22

    Ne güzel ilk kapının önüne koydugunuz belediye çalışanlarından başlayın iki yuzluler

  • Halkın başkanı28 Mart 2020 00:44

    Helâl olsun başkanım.

  • kaktust28 Mart 2020 00:19

    sayın başkanın,baş kent dogalgaza bir çagrısı vardı, bocunu odeyemeyen abonelerin gazını kesmeyin diye ,başkent dogal gaz ne yanıt verecek merak ediyorum,bir kaç gündür bekliyoruz

  • Ankara 27 Mart 2020 23:29

    Sayın baskan cslişmalar başarılar dilerim sızden ricam huzur hakların almayın ornek olun tek maas yeter