E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaliye denetim avında---

Maliye denetim avında

Maliye denetim avında
11 Ağustos 2013 - 09:59 borsagundem.com

Maliye, 50 milyar liranın üzerine çıkan alacak stoğunu eritmek için özel ekip kurdu

Vergi gelirlerini yılın ilk altı aylık döneminde yüzde 20 artıran Maliye, daha fazla tahsilat yapmak için harekete geçti. Star'ın haberine göre, 50 milyar liranın üzerine çıkan alacak stoğunu eritmek amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) mükellefin kapısını daha sık çalmaya hazırlanıyor. 29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıklarının bünyesinde oluşturulan özel ekip sayesinde kamu alacağı tek tek takip edilecek.
Vergi dairelerine çağrılıyor
Büyük miktardan küçüğe kadar tüm rakamların tahsil edilmesi için çalışan özel birim vergi dairesi müdürleri ile de koordineli olarak çalışıyor. Birim aracılığı ile borçlulara toplu SMS gönderimi, vergi dairesine çağırılması gibi gruplar itibariyle farklı tahsilat uygulamasına da gidilecek. Çalışmalar GİB’in koordinasyonu ve takibinde yürütülüyor. Kamu alacaklarını tek tek takip ettiklerini aktaran bir Maliye Bakanlığı yetkilisi “Genel olarak vergi tahsilatı süreci vergi dairesi müdürü tarafından yürütülüyor. Ancak bu alan için özel bir takip birimi oluşturulması gerekiyordu. Şimdi illerde vergi dairesi başkanlıkları bünyesinde oluşturulan bu birim farklı grup ve kişilere borçlarının miktarına göre tahsilat yöntemleri belirliyor. Bazı mükelleflere trafik para cezası borcu için SMS gönderilirken, büyük miktarda borcu olanlar ise vergi dairesine çağırılıyor” dedi.
Kayıt dışına karşı yeni eylem planı
Kayıt dışı ile etkin mücadele kapsamında istihdam denetimleri de artırılıyor. Gelir İdaresi kayıt dışı ile etkin mücadele için yeni bir eylem planını yürürlüğe koyacak. Bu kapsamda ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla elektronik ortamda bilgi ve veri paylaşımı yapılabilecek. Elde edilen veriler bilişim teknolojileri vasıtasıyla çapraz kontrollere tabi tutulacak. Böylece etkin denetim sağlanırken kayıt dışı istihdamla da mücadele artırılacak. Kayıt dışılıkla etkin mücadelenin yanı sıra Maliye Bakanlığı çalışan altyapısını da güçlendiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)