E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaduro: ABD ile ticari ilişkiler devam edecek---

Maduro: ABD ile ticari ilişkiler devam edecek

Maduro: ABD ile ticari ilişkiler devam edecek
25 Ocak 2019 - 21:16 borsagundem.com

Maduro, ABD ile diplomatik ve siyasi ilişkilerin kesilmesinin, iki ülke arasındaki petrol ticaretini etkilemeyeceğini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Ülkesinin ABD ile diplomatik ilişkileri kesmesinin petrol ticaretini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruya Maduro, “ABD ile ilişkilerimiz çok yönlü. Biz, ABD hükümeti ile diplomatik ve politik ilişkilerimizi kestik. Ancak diğer ilişkilerimiz devam edecek. Eğer patates almak isterlerse, patates satarız. Petrol almak isterlerse petrol. Eğer hiçbir şey satın almak istemezlerse de satmayız” yanıtını verdi.

BAŞTA ABD TANIMIŞTI

Venezuela’da önceki gün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı. Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Maduro hükümetine desteklerini yinelemişti.

Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini açıklamış ve Venezuela’daki ABD’li diplomatlara ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman şerif26 Ocak 2019 05:06

    Venezuela vatandaşı olmak istiyorum arkadaşlar.Kabul ederlerse aynen göçmenim.Böyle olucan devlet egemen olursa devlettir yoksa kukladır , sömürgedir.Özgür ve bağımsız bir ülkeysen hiç bir ülkeye karşı şirin olmak zorunda değilsin kapatırsın sınırlarını , kesersin siyasi ilişkileri keyfine bakarsın.Küçük zağer olan pitbul kadar tehlikeli ve kararlı olacan kimse bir şey yapamaz.Ama önce haklı olacan başkasının malına namusuna saygı duyacan.

  • Hele önce burasını topla26 Ocak 2019 13:16

    Önce kendi ülkendeki sömürüyü, yolsuzluğu engelle. Adaleti , liyakatı sağla. Aramızdaki kötü insanlar abd den daha kötü emin ol. Ne çabuk gaza gelirsiniz cehaletin temel dürtüsü ile

  • erol g.26 Ocak 2019 02:11

    MUHALEFET MECLİSTE 2/3 ÇOĞUNLUĞA ULAŞMIŞ YANİ BAŞKAN MADURO SEÇİMLE GELMİŞ OLSA DAHİ HALK PARTİSİNE OY VERMEMİŞ nasıl kanun çıkaracak ? Nasıl bütçeyi meclisten geçirecek ? BAŞKANLIK SİSTEMİNİN SAKINCASI VENEZUELA'DA DA KENDİNİ GÖSTERMİŞ Ülkemizde de mhp desteklemese bütçe meclisten geçmeyeceğinden genel seçimlere gidilirdi

  • Okie Dokie25 Ocak 2019 22:46

    Maduro oldun Madara. Sen git Nusret'te et ye. Venezuella halkı seni istemiyor.

  • Poyraz25 Ocak 2019 22:01

    Ey insan oğlu Habil ile Kabil misali insanlık ayıbına son verin bu darbede kimlerin eli var ise mutlaka kırılaçak Maduro sen dik dur

  • WeareMADURO25 Ocak 2019 21:50

    Fransa'da faşizm, diktatörlükpolis şiddeti kol gezerken 3 maymunu oynayan Avrupa Birliği, kilometrelerce uzağa demokrasi dersi veriyor! İki yüzlüsünüz her zamanki gibi! Ama BOLİVAR ÇOCUKLARI ile BİZLER BİR OLUP bu pisliklerin hesabını düreceğiz. Korkun bizden Siyonistler ve ABD . Korkun bizden bu pisliklerin uşakları . Sonunuz yakındır ...

  • misafir25 Ocak 2019 21:58

    ithal saman gaz yapmış yiğidime