E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron: Türkiye AB üyesi olamaz---

Macron: Türkiye AB üyesi olamaz

Macron: Türkiye AB üyesi olamaz
08 Ocak 2022 - 15:36 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğunu belirterek, "Erdoğan'ın izlediği politika Avrupa değerlerine uymuyor" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Parisen gazetesinin sorularını yanıtladı. Macron'a Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği soruldu.

Türkiye'nin Avrupa Birliği değerlerine uymadığını ve saldırgan bir politika izlediğini öne süren Macron, "Türkiye, siyasal İslam'ı genişletme projesi yürütüyor" dedi.

Açıklamalarına devam eden Macron, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Hayır, Erdoğan’ın izlediği siyaset ve uygarlık projesi Avrupa değerleriyle uymuyor. Türkiye, siyasal İslam'ı genişletme projesi yürütüyor. AB üyesi Kıbrıs’ı tanımıyor. Doğu Akdeniz’de saldırgan bir politika izliyor. Ben Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisi olmasını arzu ederim. Çünkü bizim değerlerimize bağlanırsa, bizden daha fazla uzaklaşamaz.

Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı ile görüştü

Bakan Elvan Avrupa Birliği'ne reformları anlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ09 Ocak 2022 12:13

    AB bir hristiyan külübü olup tabiki bizi almazlar.ama suç bunlarda değil bizim müslüman ülkelerde.bizlerde aynı  pazar kursak bunlar batarlar.

  • serkan08 Ocak 2022 19:03

    Sömürgeci,kan emici sadece kendine medeni AB'ye kim üye olmak istiyor ki?Türkiye her konuda yaşam standartlarını oluşturabilse dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biri olacaktır. Keşke yapabilsek.

  • ALPTUĞ08 Ocak 2022 17:44

    Çokta lazımdı suratsız

  • sedat08 Ocak 2022 15:52

    ilk defa doğru bişey söylemiş.