E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLitvanya Türkiye’den almış olduğu İHA’ları Ukrayna’ya hibe ediyor---

Litvanya Türkiye’den almış olduğu İHA’ları Ukrayna’ya hibe ediyor

Litvanya Türkiye’den almış olduğu İHA’ları Ukrayna’ya hibe ediyor
07 Temmuz 2022 - 10:12 borsagundem.com

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Litvanya hükümetinin dün akşam bağışlanan Bayraktar TB2 insansız hava aracını Ukrayna'ya göndermeye hazırlandığını açıkladı.

Litvanyalıların Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) satın almak için düzenledikleri bağış kampanyasında yaklaşık 6 milyon avro toplamaları ardından İHA’ların üreticisi Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı Bayraktar TB2 İHA’sının Ukrayna’ya gönderilmesi için Litvanya’ya bağışlanmasına karar vermişti.

Bayraktar TB2’nin bağışlanmasının ardından Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Baykar ve Litvanya’nın toplanan miktardan 1.5 milyon avro'nun İHA’yı silanlandırmak için kullanılması ve kalan miktarın Ukrayna’ya insani yardım için harcanması konusunda anlaştığını belirtti.

Litvanya Savunma Bakanı Anusauskas, “Bu savaşın gidişatını değiştirmeyecek. Litvanya halkı, Ukraynalılara sembolik bir yardımda bulunuyor” dedi.

Sözcü'nün haberine göre son yıllarda 20’den fazla Bayraktar TB2 satın alan Ukrayna, 27 Ocak’ta 16 tane daha sipariş vermişti. Yeni siparişler Mart ayında teslim edilmişti.

Baykar, Ukrayna'ya 3 adet Bayraktar TB2 SİHA hibe etti

 

Kara Kuvvetleri, 6 Bayraktar TB2 ile gücüne güç katıyor

 

Almanya'da milli SİHA Bayraktar TB2'ye övgü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa07 Temmuz 2022 11:45

    Uçtu.Uçuyor.Dertler bitti. Ekonomi harika.Teknoloji mükemmel.Ülkemiz dev oldu. Reis bu işi biliyor.Hadi davul çalıp zurna üfleyip coşun eğlenin.