E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLider Filo şarj istasyonu için patent aldı---

Lider Filo şarj istasyonu için patent aldı

Lider Filo şarj istasyonu için patent aldı
18 Temmuz 2022 - 17:31 borsagundem.com

Son dönemde dünya devlerinin yeni yatırım alanı olarak gördüğü elektrikli otomobil şarj istasyonları konusunda LDR Turizm önemli bir adım attı.

 LDR Turizm (#LIDER) ismiyle borsada işlem gören Lider Filo elektrikli otomobil şarj istasyonları için önemli bir girişimde bulundu.

Şirketin, Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescilini talep etmiş olduğu "Lider Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonları" ibareli marka başvurusu kabul edildi. Karar, 13.07.2022 tarih ve 400 numaralı Resmi Marka Bülteni'nde yayınlandı. Şirket konuyla ilgili olarak KAP’a yaptığı açıklamada, “Yayın tarihinden itibaren 2 aylık süre içinde üçüncü kişiler tarafından markamızın tesciline itiraz edilmemesi halinde tescil kararı kesinleşecek ve tescil belgesi düzenlenmesi aşamasına geçilecektir” denildi.

BAKANLIK HİBE PROĞRAMI BAŞLATTI

Bilindiği gibi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’de elektrikli araçların şarj altyapısını oluşturmak için girişimcilerin hızlı şarj istasyonu yatırımı yapmasını sağlamak üzere "Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Hibe Programı"nı geçtiğimiz aylarda başlattı. Türkiye’nin 1560 farklı noktasına yüksek hızlı şarj istasyonları kurulması için 300 milyon lira bütçeli hibe programını başlatıldı.

YENİ BİR SEKTÖR DOĞUYOR

Küresel arenadaki dönüşüm, Türkiye’de otomotiv sanayinin konumunu daha da güçlendirecek. Elektrikli araçların sayısının ve yaygınlığının artması, teknoloji ekosistemi ve inovasyona öncülük edecek, girişimler için ihracat fırsatları yaratacak. Otomotiv endüstrisinde yenilikçilik alanında hızlandırıcı etki oluşturması bakımından, elektrikli araçlar yaygınlaştırılacak. Elektrikli araçların kullanılmaya başlamasıyla yeni bir sektör daha ortaya çıktı. Bugün henüz gelişiminin başında olan şarj istasyonu sektörünün, 2030 yılında yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırımla kurulan 165 binin üzerinde şarj soketinin işletildiği büyük bir sektöre dönüşeceği tahmin ediliyor.

Şarj istasyonlarına 1 milyar liralık yatırım yapılacak

 

Hızlı şarj istasyonları için 300 milyon TL hibe

 

81 ilin tamamında şarj istasyonları kurulacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KSÇ13233318 Temmuz 2022 23:30

    Daha önce RATALP diye bir hisse senedi 1 TL iken tam batma noktasında iken bir süpekülatör grup şirketi satın aldı sonra yok covid kidi ayağına haberi iyi değerlendirip 1 TL lik hisseyi 24 TL yapıp ordan millete kitlediler.bunda da aynı şeyler olmasın.

  • Şahin kılıç19 Temmuz 2022 12:09

    Rtalp in şansı test kiti idi corona rtalb e yaradı kafası çalışan rtalp te çok para kazandı ve rtalp yine virüsün yükselmesiyle bölündükten sonra tekrar iki katı oldu. 1 tl ikin karı 1 milyon veya zarar yazardı şimdi karı 100 milyon

  • Mustafa18 Temmuz 2022 20:30

    Marka tescili nedir ? Patent nedir ? Başlık başka içerik başka sa

  • Zek19 Temmuz 2022 22:38

    Olsun aga millet yiyo neden ülkede sazan bolluğu var maaşallah üretim çifliğiyiz kainatta bulunmaz nimet

  • Mucise Reis ;)18 Temmuz 2022 19:03

    Önce Çin nasıl yapıyor baksa idi :D ben iyi bulmadım...  ben çin tarzı tutacak diye düşünüyorum 

  • Hahasa18 Temmuz 2022 18:04

    Bunu okuyan zoren ile enerjisa alıyor ammaaaaaa onlar süründürmeden para kazandırmazlar,teeee nisanda demiştim eşeksaya binmeyin temettü ayaklarına sizi sonbahara kadar kitler diye nerden biliyorum geçen sene ben aldımda ondan,ne oldu ağustos geldi nerede eşeksa aldığınız yerde enflasyon kaç 4 aylık ? En az yüzde 25 eridi paranız kızdınız ama gerçekleri değiştiremediniz alın size eşeksa.