E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov: Nükleer silahlarımız dış tehditlere karşı tek yanıt---

Lavrov: Nükleer silahlarımız dış tehditlere karşı tek yanıt

Lavrov: Nükleer silahlarımız dış tehditlere karşı tek yanıt
20 Ağustos 2023 - 13:37 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı ülkeleri tarafından Rusya'ya yapılan nükleer suçlamalarına karşı, ''Nükleer silahlarımız dış tehditlere karşı tek yanıt'' açıklamasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, caydırıcılık bağlamında nükleer silahlara sahip bulunmanın şu anda ülkesinin güvenliğine yönelik bazı önemli dış tehditlere karşı verilebilecek tek yanıt olduğunu bildirdi.

Lavrov, Mejdunarodnaya Jizn (Uluslararası Yaşam) dergisine verdiği röportajda, Rusya'nın nükleer silah politikası, Afrika ülkeleriyle işbirliği ve güncel konuları değerlendirdi.

Son zamanlarda nükleer silahların Rusya’nın dış politikasındaki rolüyle ilgili çok şey söylendiğini belirten Lavrov, ülkesinin nükleer silahı olası kullanım koşullarının doktrin belgelerinde belirlendiğine işaret etti.

Lavrov, "ülkesinin nükleer caydırıcılık alanındaki devlet politikasının sadece savunma amaçlı olduğunu, devletin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün savunulmasını garanti altına almak, Rusya ve müttefiklerine yönelik saldırganlığı önlemek için nükleer güç potansiyelini asgari düzeyde tutmayı amaçladığını” kaydetti.

Bakan Lavrov, "Caydırıcılık bağlamında nükleer silahlara sahip olmak, şu anda ülkemizin güvenliğine yönelik bazı önemli dış tehditlere karşı verilebilecek tek yanıttır. Ukrayna'nın etrafındaki gelişmeler, bu alandaki endişelerimizin haklılığını teyit etmiştir. Güvenliğin bölünmezliği ilkesini alenen ihlal eden NATO, kendisini nükleer bir ittifak olarak ilan eden bir örgüt, Rusya'nın stratejik yenilgisi üzerine bahis oynamıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kolektif Batı’yı, Rusya’nın “dış güvenlik alanını savunmak amacıyla verdiği zorunlu tepkiyi, hibrit bir araç cephaneliğini kullanarak şiddetli çatışmaya geçmek için bahane etmekle” suçlayan Lavrov, şu ifadelere yer verdi:

“Ukrayna’daki çatışma bağlamında en büyük tehlikenin ABD ve NATO ülkelerinin durumu tırmandırarak nükleer güçlerin doğrudan çatışmasına yol açmak. Böyle bir gelişmenin önlenmesi gerektiğini ve önlenebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle rakiplerimize yüksek askeri-siyasi risklerin olduğunu hatırlatmak ve ayıltıcı sinyaller göndermek zorundayız.”

Lavrov, Rusya’nın nükleer savaşın kabul edilemezliği ilkesine tamamen bağlı bulunduğunu ve böyle bir savaşın kazananının olamayacağını vurgulayarak, bu nedenle nükleer savaşın asla başlatılmaması gerektiğini kaydetti.

Rusya ile ABD'nin Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için müzakere etmeleri gerektiği yönündeki açıklamaları değerlendiren Lavrov, Ukrayna'nın ABD'nin kuklası olduğunu ve tüm önemli meselelerin onlarla çözülmesi gerektiğini ancak ABD'nin çatışmayı sona erdirme niyetinde olmadığını savundu.

Lavrov, Rusya'nın Afrika ülkeleriyle ilişkilerine değinerek, temmuzda St. Petersburg'da yapılan İkinci Rusya-Afrika Zirvesi'nin Moskova ve Afrika ülkelerinin işbirliğine ve ortaklık çerçevesinin genişletilmesine yönelik kesin kararlılıklarını teyit ettiğini belirtti.

Rusya nükleer silahı ne zaman kullanacak

 

Putin talimatı verdi: Rusya nükleer tatbikata başladı

 

NATO ve ABD alarmda: Rusya nükleer füzeleri devreye sokabilir!

 

Rusya nükleer denemeler yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • öneri güleni21 Ağustos 2023 01:47

    kullan artık sen de şu atom u aksi halde batı seni bölüveecek. bak kardeş ülke yunan ı bir tek kurşun atmadan aldılar. hemide üzeeine milyarlarca dolares silah satarak ve yunan kardeşlerin çocuklarının geleceğinden çalarak.bizim komşumuz artık onlar seninde konşun oluveerirle bir anda

  • Baran21 Ağustos 2023 09:33

    Nihayet 19 yıldan beri akıllıca bir yorum yapmışsın.  Birllerinin peşine takılıp kandırldığını da fark etmiş olmalısın artk

  • E.g.20 Ağustos 2023 14:28

    RUSYA KENDİ TOPRAKLARININ BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYOR AMA KOMŞU ÜLKEYE SALDIRIP ONUN TOPRAK TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ İHLÂL ETTİĞİNİN FARKINDA DEĞİLMİŞ GİBİ DAVRANIYOR RUSYA DÜNYADA EN FAZLA TOPRAĞA KAYNAKLARA SAHİP ÜLKESİ OLDUĞUNU ENUTMAMALI DAHA FAZLA TOPRAK PEŞİNDE KOŞUP DÜNYA BARIŞINI UYGARLIK/BİLİM YOLUNDA İLERLEYİŞİNİ TEHLİKEYE ATAMAZ/ATMAMALIDIR

  • baran21 Ağustos 2023 09:40

    Pkk ypg pyd nin tek destekçisi Amerika dır.  Bu kadar kör olmak için aklınızı gözünüzü ve başka nelerinizi kiraya vermiş olmalısınız.  Tonlarca tırlar dolusu silah yardımını Amerika yaptı Rusya değil.  Amerika çekildigi an Ortadoğu da terör falan kalmaz.  Kusura bakmayın da yüzünüze tükürülecek kadar aptalsınız. Özellikle Sai ve zihniyetinde yiplerden bahsediyorum.  Amerika çekilmedi çekilme sözü verdi.  Hala oradalar.  Bu kadar öküz olmayın artık.  Amerika Pentagon ve üst aklın zorbalığı artık deşifre oldu.  Bunu chp fetoş pkk yandaşları asla göstermek istemedikleri gibi gizleme gayretleri de açıkça ortada.  Ben pkk bilmem diyen öküze verilen talimat böyle.

  • Ytd20 Ağustos 2023 22:30

    Rusya yıllarca ermenileri destekledi ve kardeşimiz azerileri katlettirdi. Şimdi de boş tehdit ediyor.

  • Sai20 Ağustos 2023 20:17

    batının uşağı nickli arkadaş, Türkiye suriyede pkk için girdiğinde abd çekildi, rusya esat yardıma koştu. Sen neyden bahsediyorsun biraz daha düşün bence. Türkiye libyada, suriyede, vs onca zaman kiminle savaştı? emperyalist rusyayla. Hala da idlib de bizi vurmaya devam ediyor.

  • BATININ UŞAĞI DEĞİL ATANIN KUŞAĞI OLMAK20 Ağustos 2023 15:17

    ABD, İngiltere'nin nin böl parçala yut , politikasıyla devletleri nasıl parçaladığını, suriye parçalanması ve pkk devleti kurması nedeniyle sıranın İran ve Türkiye ye geldiğini görmeden, Putin in burnunun dibine kadar giren Nato tehdidinin bir sonraki adımın rusya nın bu uçsuz bucaksız zengin toprakları olmadığını anlamaması saflık olurdu. Savaş gerekmediği zaman barbarlıktır ama gerektiğinde yapaılmaz ise ABD ve Batının barbalığına uğramak kaçınılmazdır. Suriyedeki PKK YPG yok edilmez ise ülkemizin geleceği , birliği tehdit altınadadır.