E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 ölü, 61 yaralı---

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 ölü, 61 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 ölü, 61 yaralı
28 Aralık 2023 - 08:15 borsagundem.com

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul yönü Dağdibi mevkiinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç yoğun sis nedeniyle zincirleme kaza yaptı.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kazanın oluş şekliyle ilgili olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının devam ettiğini vurgulayan Karadeniz, "Bir otomobilin tıra çarpması şeklinde başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra diğer araçların çarptığı şeklinde. Yine ilk tespitlere göre vefat edenlerin bir kısmının, araçlardan inen yayalara arkadan gelen bir başka aracın çarpması şeklinde olabileceği tahmin ediliyor. Bunlar şu anda ilk tespit, önemli olan belirleyici olacak olan şey; olay yeri inceleme ekiplerinin ve cumhuriyet savcılarımızın burada yapacağı tespitler olacak" ifadelerini kullandı.

İLK KAZA SONRASI YOLCULAR OTOBÜSTEN İNMİŞ

Yoğun sisin oluştuğu yolda, ilk olarak sol şeritte yavaşlayan kamyonete arkasından gelen yolcu otobüsü çarptı. Araçlar, yolun sol şeridinde kaza nedeniyle dururken, otobüsteki yolculardan bazıları da yola indi. Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda, arkadan gelen, aralarında 2 yolcu otobüsü ve 2 TIR'ın da olduğu 5 araç daha kazaya karıştı. Kazada ölenlerin arasında, otobüsten yola inen yolcuların da bulunduğu belirtildi.

8'i ağır 59 yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zincirleme kazada 8'i ağır 59 kişinin yaralandığını ve 30 ambulansla hastanelere nakledildiğini aktardı.

Öte yandan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de bölgeye gelerek inceleme yaptı. Kazayla ilgili 4 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.

Uraloğlu kaza sonrası alınan tedbirleri açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kazanın ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine sevk edilmiş ve otoyolda gerekli önlemler alınmıştır. Otoyolumuz, Karasu Kavşağı kesiminde geçici olarak trafiğe kapatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan kazada hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya mevkisinde meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

6 sürücü gözaltında

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, kazaya karışan 3 otobüs ve 1 tırın da bulunduğu 7 aracın sürücüsü hakkında gözaltı kararı verildi. 

Hastaneye kaldırılan bir yaralı sürücü hakkında ise tedavisinin ardından gözaltı işlemi yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri Öztürk 29 Aralık 2023 09:39

    Dikkat isteyen bir meslek bir an dalginlik büyük yaralar açıyor bununla geçmiş olsun

  • Dukan Amir28 Aralık 2023 17:52

    Sis altında görüşün sıfıra yakın olduğu bi otoyolda araçtan inmek gibi bi gaflete nasıl düştüler 😔 Çok yazık. Allah rahmet eylesin.

  • Mucise Reis : (28 Aralık 2023 09:47

    Çok aci... geçmiştete 112 ökibinin yardım amaçlı yol kenarında olmasından trafıgın akar olmasından kayıp verdik... şimdi yine sisli havada aynu durmmu oldu ? ...Emin değilim ama Hollanda diye aklımda. bazı özel mevki yollarında, yolların bölgelerinde, kaza ihbarı geldğinde otomatikj ilgili yolda pasif olan bazı  km aralıklı noktalarda atıyorum 1 km aralıklı toplam 10 özel ışık sistemi olsun. hepsi ihbar ike kırmızı yanıyor, dur uyarısı veriliyor ... böylece kaza oldugunda otomatik özel kazaya müsayit alanda bütün trafik duruyor... böylece olası yardımcılan insanların kazaya yardım anı güvenlik altına alınıyor... yaa araştırın arkadaşım. biz vatandaşız , yetkililer 25 yıl maaş alıp bu alanda uzan meslek sahibi.. yazık günah ya cidden. kza diyip geçmeyin. bolu tarafı mesela her kış kaza bela.. dunyada neler yapılıyor? ne onlemleralınabılıyor? çok üzüldük... Evden çıkıyorsun kapını kapıyorsun ama geri gelmiyorsun.. ne kadar acı dimi, o evde kalanlariçin..