E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuvvetli yağışlar perşembe günü yurdu terk edecek---

Kuvvetli yağışlar perşembe günü yurdu terk edecek

Kuvvetli yağışlar perşembe günü yurdu terk edecek
04 Ekim 2023 - 07:05 borsagundem.com

MGM 7 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Yağışlı hava İstanbul'u terk ederken yurdun doğu kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor

Meteoroloji, 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. 7 il için sağanak yağış uyarısı verilirken yağışlı havanın perşembe gününden itibaren yurdu terk edeceği tahmininde bulunuldu. Öte yandan hafta sonunda İstanbul'da yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Ekim'e ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Yağışlı hava İstanbul'u terk ederken 7 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Ordu, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Rize ve Siirt çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

SARI KODLU UYARILAR HANGİ İLLERİ KAPSIYOR?

Meteoroloji Ağrı, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak için sarı kodlu uyarıda bulundu.
Öte yandan Meteoroloji 4-8 Ekim haftalık hava durumu raporunu da paylaştı. Perşembe günü yağışlı hava yurdu terk ederken hafta sonunda İstanbul'u yağış bekliyor.

MARMARA
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu, Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güneydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava durumu nasıl seyredecek?

 

Yeni haftada hava durumu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)