E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Kürtçe okul açıldığı gün mühürlendi---

​Kürtçe okul açıldığı gün mühürlendi

​Kürtçe okul açıldığı gün mühürlendi
15 Eylül 2014 - 20:05 borsagundem.com

Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceğini bildirerek bu sabah açılan okul valilik kararıyla mühürlendi

Diyarbakır'da bugün tartışmalı bir şekilde açılan ve eğitim dilinin Kürtçe olacağını bildiren okul, akşam saatlerinde polis tarafından mühürlendi.

Bağlar Belediyesine ait, eğitim destek evi bünyesinde açılan 4 derslikli okulun mühürlenmesine gerekçe olarak Anayasanın 42. maddesi gösterildi. 

İlgili maddede, Türkçe'den başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına anadilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez ifadesi yer alıyor.

Valilik kararıyla mühürlenen okul hakkında gün içinde savcılık da soruşturma başlatmıştı.

Şırnak'ın Cizre ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde de benzer iki okul açılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatansever15 Eylül 2014 21:52

    tamamen siyasi. Selbest biraksaniz iki gun sonra kendileri kapatirlar,Kurtce ogrenicegine git uluslararasi gecerli dil ogren .....ama amac o deyil ,amac kuru gurultu yapmaya mazeret

  • Ali Bilen15 Eylül 2014 20:57

    Kürtler, "kürtce"nin Arapça,Türkçe ve Acemce den geldiğini bilmiyorlar.Yani etimolojide "kürtçe" diye bir dil yok.Olmayan 300-500 kelimeyi geçmeyen bir dil olur mu?Bunlar belalarını arıyorlar.AKP uyumasın da yasal olarak hepsini kapatsın.Bir daha da açılmasın.

  • bırakın kürtçe okusunlar 15 Eylül 2014 20:18

    sonra istanbul'da kıro kıro cümle içindeki r leri bastıra bastıra konuşsunlar. Burası Türkiye, Türkçe öğrensen ne olur hiç anlamıyorum. kürtçe bunlara nerde lazım oluyor onuda anlamıyorum.