E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar haftaya nasıl başladı---

Kurlar haftaya nasıl başladı

Kurlar haftaya nasıl başladı
14 Mart 2022 - 09:50 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 14,8640 liradan, euro 16,2220 liradan haftaya başladı.Gün içerisinde Erdoğan-Scholz görüşmesi takip edilecek

Serbest piyasada 14,8620 liradan alınan dolar 14,8640 liradan satılıyor. 16,2200 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 16,2220 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise küresel çapta artan dolar talebi ile geçen haftayı yüzde 3,9 yükselişle 14,7676'dan tamamlamasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 14,8040 seviyelerinden işlem görüyor.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 14,7310 lira, euronun satış fiyatı ise 16.1730 lira olmuştu.


Yurt içi ve yurt dışında önemli bir verinin olmadığı haftanın ilk gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz arasında gerçekleştirilecek görüşme takip edilecek.

Öne Çıkan Başlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarından sonra Kiev ile Moskova’nın ülkede barış ve ateşkes amacıyla oluşturduğu müzakere heyetinde yer alan Leonid Slutsy, “Müzakerelerde ilerleme kaydediliyor, yakın zamanda anlaşmalar imzalanabilir” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihail Podolyak, devam eden müzakerelerde Ukrayna’nın taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılanmaya başladığını açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu, ancak enflasyonun bir problem olarak ortaya çıktığını ve Rusya'ya Ukrayna'ya yönelik saldırısı için uygulanan yaptırımların ABD'ye de etkileri olacağının bilincinde olduklarını söyledi.

Çin Merkez Bankası eski danışmanı Yu Yongding, Çin'in ekonomide istikrarı sağlamak için faizleri daha da düşüreceğini tahmin etti.

Dünya Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Ukrayna krizinin etkisiyle IMF’nin küresel ekonomik büyüme beklentisini düşürebileceğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Ukrayna’ya savunma silahları ve eğitimi de dahil olmak üzere, 200 milyon dolar daha ek yardım yapılması emrini verdi.

Yurt İçi Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Ocak ayı için kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi rakamlarını açıklayacak (10.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşecek (16.15). Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirilecek (18.00).

Yurt Dışı Gündem

Avrupa'da beklenen ilk veri Fransa'nın ticaret ve cari denge raporları olacak (10.45).

İsviçre'nin Ekonomik İşlerden Sorumlu Devlet Sekreterliği (SECO) makroekonomik beklentilerini açıklayacak. SECO'nun önceki raporunda bu yıl için büyüme tahmini yüzde 3,0, enflasyon tahmini yüzde 1,1 seviyesinde bulunuyordu (11.00).

Eurogroup toplantısı gerçekleştirilecek.

Brezilya Merkez Bankası(COPOM) tarafından haftalık olarak açıklanan anket sonuçları, Amerika için günün ilk verileri olacak (14.25).

ABD'de beklenen bir veri bulunmuyor. New Yor Fed tüketici enflasyonu beklentisi (18.00) ile 13 ve 26 haftalık bono ihalesi takvimde yer alıyor.

Kanada Hazine 10 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Bir önceki ihalede ortalama faiz yüzde 1,894 seviyesinde oluşmuştu

Artan risk iştahı ile altın fiyatları geriledi

 

KKM'de altın varlıklarına ilişkin tebliğ yayımlandı

 

Petrol fiyatları geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)