E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel yatırımcılar Wall Street’ten kaçıyor---

Küresel yatırımcılar Wall Street’ten kaçıyor

Küresel yatırımcılar Wall Street’ten kaçıyor
29 Haziran 2021 - 11:19 borsagundem.com

Rekor seviyelerde ulaşan ABD borsaları aşırı yükselişler nedeniyle yatırımcıları ürkütüyor. Citi raporuna göre küresel yatırımcıların ilk tercihi Avrupa borsaları olurken Wall Street borsaları ise liderlikten üçüncü sıraya geriledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki ralli havası Wall Street yatırımcılarının borsalarda düşüş endişelerinin artmasına neden oldu. Citigroup’un müşterileriyle gerçekleştirdiği en son ankete göre ABD borsalarında geri çekilme tehditleri, bu seviyelerden gerçekleşecek herhangi bir büyük ralliye yönelik yatırımcı iyimserliğine göre daha ağır basıyor.

MarketWatch’un haberine göre Citigroup analistleri anketle ilgili, “Müşteriler birkaç açıdan bir adım geri atmaya istekli gibi görünüyor” açıklamasında bulundu. Anket katılımcıları ortalama nakit varlıklarını sınırlı bir şekilde artırdıklarını belirterek borsalarda %20’lik bir geri çekilmenin aynı oranda bir yükselişe göre daha büyük ihtimal olduğu fikrini paylaştılar.

Emeklilik fonları, yatırım fonları ve hedge fonları gibi piyasalara yön veren yatırım unsurlarının son iki haftaya ilişkin görüşlerinin toplandığı Citi raporunda yatırımcıların en fazla ABD Merkez Bankası (FED) politikaları ve enflasyon konusunda endişelendiği belirtildi. Ankete katılanların yarısından fazlası ABD’deki enflasyonun kalıcı olacağını veya 9 ila 12 ay süresince devam edeceğini belirtti. Katılımcıların büyük bir kısmı 2022’nin ikinci yarısında kısa vadeli faizlerin yükselmesini bekliyor.

Tüm bu geri çekilme endişelerine rağmen ABD borsalarında S&P 500 Endeksi kapanışlardaki rekor seviyesini geliştirmeye devam ediyor. S&P 500, FED’in bu ayın başındaki faiz artırımlarına ilişkin şahin açıklamalarına rağmen yükselişini sürdürmeyi başarmıştı. Borsagundem.com’un derlediği verilere göre S&P 500 Endeksi geçtiğimiz günü 4.290,61 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapattı.

ABD borsaları rekor seviyelerde dolaşırken Citi anketi, banka müşterilerinin Atlantik’in ötesindeki fırsatları değerlendirdiği sonucuna ulaştı.

Anket raporunda, “Avrupa, en çok tercih edilen hisse senetleri piyasası haline geldi. Avrupalı hisse senetleri yatırım yapılacak bölgeler arasında ilk sıraya yükseldi” ifadelerine yer verildi. Citi raporunda Mart ayından bu yana en popüler varlık sınıfı olan ABD Hisse senetlerinin liderliği Avrupa hisselerine kaptırdığı görülüyor. Raporda küresel özkaynak yatırımlarına göre daha iyi performans göstermesi beklenen emtia yatırımlarının da ikinci sıraya ulaştığı görülüyor. ABD hisse senetleri ise üçüncü sıraya geriledi.

Citi anketine göre bankanın müşterilerinin neredeyse yarısı kadarı S&P 500 Endeksi’nin bu yılı 4.200 ila 4.400 puan aralığında bitirmesini bekliyor. Yatırımcıların puan hedeflerine ilişkin ağırlıklı ortalama ise endeksin bu yılı 4 bin 269 puanda bitireceğini gösteriyor. Citi analistleri katılımcıların sektörel bazda enerji hisselerindeki alımların yükselmesini beklediğini ve finans hisseleri ile liderlik için yarışacağını öngördüğüne dikkat çekti. Anket verileri yatırımcıların teknoloji hisselerinde düşük performans beklediğini ve kamu hizmetleri sektöründeki hisselerinse en az tercih edilen yatırım alanı olmayı sürdüreceğini gösteriyor.

Citi raporunda, “Yatırımcıların kamu hizmetleri ve tüketici tercihleri alanlarındaki hisseler konusunda neden bu kadar ilgisiz göründüklerini açıklayamıyoruz. Ancak söz konusu sektörler yılın başından bugüne kadar S&P 500 sektörlerinin en kötü performans gösterenleri oldular ve bu nedenle söz konusu durum bir yatırımcı trendinin devamı olabilir" denildi.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Ons altın kararsız seyrini sürdürüyor

 

Delta varyantı endişeleri ile piyasalar karışık seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)