E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda merkez bankaları öncesi sakin seyir---

Küresel piyasalarda merkez bankaları öncesi sakin seyir

Küresel piyasalarda merkez bankaları öncesi sakin seyir
26 Temmuz 2016 - 23:12 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed ve Japonya Merkez Bankası toplantıları öncesi beklemede

ABD hisse senetleri, petrolün üç ayın düşüğüne gerilemesinin ardından kazançlarını sildi. Yen, maliye bakanı Taro Aso'nun hükümet teşviğine yönelik destek beklentilerini söndürmesiyle 31 önemli paranın tümü karşısında değer kazandı. Ham madde üreticileri Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki kazançlara öncülük ederken, BP Plc., karının beklentileri karşılamamasının ardından düştü.

Dört haftalık bir rallide olan küresel hisse senetleri, değerlemelerin merkez bankalarının Brexit'in yansımalarını sınırlamak için faaliyetlerini artıracağı beklentileriyle 11 ayın zirvesine yükselmesinin ardından, ralliyi durdurdu. Ekonomistler Japonya Merkez Bankası'nın bu hafta gevşemeye gideceğini beklerken, Aso'dan gelen yorumlar Japon yetkililerin koordine çabalarına şüphe düşürdü. ABD'de ise, traderlar, yarınki toplantıda büyük olasılıkla bir değişiklik olmayacağına rağmen, Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilerini artırdı.

Londra merkezli Manulife Asset Management (Europe) Ltd.'den trader Chris Chapman, "Mali teşviğe dair gelen bilgilerle ilgili biraz hayal kırıklığı mevcut. Rakamlar konuşulanlardan çok daha düşük." dedi ve "Bu da muhtemelen yendeki büyük hareketi açıklıyor. Japonya'nın harekete geçeceği konusunda artık bazı insanlar tedbirli yaklışıyor." diye görüş bildirdi.

S&P 500, New York'ta saat 13:00 itibariyle yüzde 0.2 düşerek 2,164983 seviyesine geldi ve bir ayda ilk defa arka arkaya kayba yöneldi. Geçtiğimiz ay yüzde 8.6 ralli yapan endeks, dün rekor seviyesinden düşmüştü.

Stoxx 600, işlem hacminin 30 günlük ortalamanın yüzde 31 aşağıda olmasıyla birlikte yüzde 0.4 yükseldi.

Yen, New York'ta saat 09:30 itibariyle yüzde 1 yükselerek dolar başına 104.72 seviyesine geldi ve son seanstan tırmanışını yüzde 0.3'e genişletti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)