E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda artan hareketlilik normale dönüyor---

Küresel piyasalarda artan hareketlilik normale dönüyor

Küresel piyasalarda artan hareketlilik normale dönüyor
16 Kasım 2016 - 07:23 borsagundem.com

Küresel piyasalarda Trump'ın seçilmesinin ardından artan volatilite azalmaya devam ediyor

Asya hisse senetleri, yatırımcıların finans piyasalarının Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimlerindeki şok zaferine abartılı tepki verip vermediğini değerlendirmesiyle birlikte son dört günde ilk kez yükselirken, dolar yen karşısında beş ayın en yüksek seviyesinden düştü.

Enerji hisseleri, petrolün Salı günü OPEC'in üretim kısıntısı konusunda anlaşmaya varma yönündeki çabalarını sıkılaştırmasının ardından son yedi ayın en hızlı yükselişini göstermesi ile birlikte , MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki yükselişlere öncülük etti. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi önceki seansta dokuz ayın en yüksek seviyesinden başlattıı düşüşünü genişletirken, para birimlerinde beklenen volatiliteyi gösteren endeks, Trump'ın seçimleri kazanmasından bu yana ilk kez düştü. Güney Kore wonu Haziran ayından bu yana en düşük seviyesinden yükseldi ve önemli para birimleri arasındaki yükselişlere öncülük etti. Japonya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi sıfıt seviyesinde kaldı ve yaklaşık sekiz haftadır ilk kez dün negatif bölgeden çıktı.

Trump'ın seçim zaferi, mali teşvik planlarının enflasyonu artıracağı ve bunun sonucu Fed'in faiz artırımlarını daha da hızlandıracağı beklentileri ile küresel tahvillerde ve gelişen piyasalarda satış dalgasını tetiklerken, doların değer kazanmasına ve sanayi metallerinin yükselmesine neden oldu. Tüm bu varlık sınıflarının RSI göstergeleri ekstrem seviyelere çıktı ve bu durum, son bir haftadaki hareketlerin aşırı olduğunu işaret ediyor.

Wellington'da Craigs Investment Partners özel varlık araştırma müdürü Mark Lister, "Piyasanın reflasyon (ekonominin para arzını artırma ya da vergileri düşürme yoluyla desteklenmesi) ve onun ne anlama geleceği ile ilgili çok heyecanlanmasından dolayı, hareketler biraz abartılı olmuş olabilir," dedi ve "Keskin ayarlamanın büyük bölümü şimdi artık geride kaldı ve bundan sonra, bu politika hareketlerinin somut işaretlerini görmek gerekecek" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalardaki volatilitenin azalması ile birlikte, dikkatler artık artan bir şekilde ABD para politikasının görünümüne çevriliyor. Fed Guvernörü Daniel Tarullo, Salı günü yaptığı açıklamada, gelecek ay faiz artırımının önceye göre daha mümkün olduğunu söyledi ve fed fonları (FEd'in gösterge faizi) vadelileri, Aralık toplantısında Fed'in faiz artırımı olasılığını yüzde 94 olarak işaret ediyor. Fed'in bölgesel başkanlarından James Bullard, Neel Kashkari ve Patrick Harker bugün konuşma yapacak e bu konuşmalardan, borçlanma maliyetlerinin izleyeceği yol konusunda işaretler çıkabilir.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:02'de yüzde 0.8 yukarıda seyrediyordu. Enerji hisselerini içeren endeks yüzde 1.4 tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)