E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalara 'Trump' darbesi---

Küresel piyasalara 'Trump' darbesi

Küresel piyasalara 'Trump' darbesi
08 Şubat 2019 - 08:24 borsagundem.com

Asya borsaları, yatırımcıların küresel ekonomik yavaşlamanın artması ve ABD-Çin ticaret geriliminde yatışmaya ilişkin herhangi olumlu bir işaret olmaması nedeniyle endişelenmeleri sonucunda geriledi.

Güvenli liman devlet tahvilleri, küresel görünüme yönelik artan endişelerden destek buldu. Almanya'nın uzun vadeli tahvil getirileri iki yıldan uzun sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.7 düşüşle dün gördüğü dört ayın zirvesinden geriledi. Endeks haftalık yüzde 0.3 ekside bulunuyor.

Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 1.6 geriledi. Avrupa Komisyonu dün euro bölgesinin en büyük ülkelerinde beklenen ekonomik yavaşlama nedeniyle bu yıl ve gelecek yıla ilişkin büyüme tahminlerini sert şekilde düşürmüştü. Büyümedeki yavaşlamanın küresel ticaret gerilimleri ve artan kamu borcundan kaynaklandığı -belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret anlaşması yapmak için 1 Mart son tarihinden önce Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmeyi planlamadığını söylemesi de yatırımcı endişelerini artırdı.

DÖVİZ

Dolar, ABD-Çin ticaret görüşmelerinin seyrine ilişkin belirsizlikler ve küresel büyümenin yavaşladığı endişeleriyle güvenli liman varlıklara olan talebin artması sonucunda iki haftanın zirvesine yakın seyrediyor. Dolar endeksi yüzde 0.1 artışla 96.59 seviyesinde.

Endeks Fed'in geçen haftaki para politikası gevşetme yanlısı yaklaşımına rağmen eurodaki zayıf seyrin etkisiyle ard arda altı işlem gününde yükseldi. Euro endeksin yaklaşık yüzde 58'ini oluşturuyor.

Euro düşüşle 1.1338 dolarda bulunuyor ve ard arda beşinci günde de düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Euro beklentilerin altında gelen euro bölgesi büyüme verisi ve ECB'nin bu yıl destekleyici para politikasını sürdüreceği beklentileriyle değer kaybediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • WeareMADURO08 Şubat 2019 09:17

    Çok yakında herkes SARIKAFAnın dediklerini umursamaz olacak. Kanıksama böyle bir şeydir işte...

  • Okie Dokie08 Şubat 2019 10:15

    Maduro'ya özeniyorsan venezuella'ya git. Yerli ve milli olmayan bir vatandaşı istemiyoruz. Ayrıca, sen nasıl müslümansın da elin gavurunu kendine örnek alıyorsun?

  • Mehmet08 Şubat 2019 08:41

    çinden almamaya gayret ettiğiniz ürünler zaten amerikan şirketlerinin çin de ürettiği mallar.. bundan en çok zarar edecek olan da amerikan şirketleri.. sanırsam bunda ince ve gölgelenmiş bir oyun var. maksat amerikan ve diğer dünya borsalarına dip yaptırıp ucuzdan hisse toplamak... abd li yahudi zenginler ucuz hisseleri yağmalayacaklar. doyuma ulaştıktan sonra trump ansızın çıkıp " şaka yaptıık  şaka yaptıık " diyecek