E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yükselişte---

Küresel piyasalar yükselişte

Küresel piyasalar yükselişte
25 Ocak 2019 - 08:30 borsagundem.com

Asya borsaları, ABD teknoloji hisselerindeki kazanımların desteğiyle yükselirken; yatırımcılar, ABD-Çin ticaret görüşmeleri de dahil olmak üzere gelecek haftaki gelişmeleri bekliyorlar

Euro bölgesi ekonomisine ilişkin endişelerini ifade eden Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin para politikasını gevşetmeye yönelik açıklamalarının ardından, euro dolar karşısında yaklaşık altı haftanın dip seviyesine geriledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.95 artışla 4 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Endeks yavaşlayan küresel ekonomik büyümeye yönelik endişeleri yatıştırmaya destek olan güçlü şirket bilançolarıyla bu hafta yüzde 0.6 kazanım kaydetmeye hazırlanıyor.

Şanghay Composite yüzde 0.6 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi  ABD teknoloji şirketlerindeki yükselişten destek bulan tekonoloji şirketlerinin etkisiyle yüzde 1.4 yükseldi. Euro hafif artışla 1.1316 dolara yükseldi ancak dün gördüğü altı haftanın dip seviyesi olan 1.1289 dolara yakın bulunuyor.

DÖVİZ

Sterlin Kuzey İrlanda'nın Demokratik Birlik Partisi'nin önümüzdeki hafta Başbakan Theresa May'ın Brexit anlaşmasına şartlı destek vermeye karar verdiğini açıkladığını bildiren The Sun haberinin ardından 11 haftanın zirvesine yükseldi.

Sterlin İngiltere'nin anlaşmasız Brexit ihtimalinden kaçınacağı umutlarıyla dolar karşısında bu hafta yüzde 1.8 artışla 1.30 psikolojik seviyesini aştı. The Sun haberinin ardından sterlin yüzde 0.4 artışla 8 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 1.3114 dolara yükseldi.

Dolar endeksi yüzde 0.19 düşüşle 96.41 dolara geriledi. Dolar ülke içinde ve küresel olarak büyümenin baskı altında kalması ve Fed'in faiz artırım döngüsüne ara vermeye doğru ilerlemesiyle bu sene zorlu bir yılla karşı karşıya.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)