E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yükselişte---

Küresel piyasalar yükselişte

Küresel piyasalar yükselişte
15 Ocak 2019 - 08:43 borsagundem.com

Asya borsaları Çin ekonomisinin istikrara kavuşması için destekleyici sinyaller verilmesiyle birlikte yükseldi

Asya borsaları, Beijing'in yavaşlayan ekonomiyi istikrara kavuşturmak için daha fazla destekleyici önlem sinyali vermesiyle Çin hisselerindeki toparlanma öncülüğünde yükselirken, sterlin hükümetin Brexit planı için günün ilerleyen saatlerinde parlamentoda yapılacak oylamayı bekliyor.

Japonya'nın Nikkei endeksi dünkü piyasa tatilinin ardından bugün yüzde 0.55 artışla 20,474'e yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  kayıplarını toparlayarak yüzde 0.56 yükseldi.

Çin Shanghai ve Shenzhen hisseleri  yavaşlayan ekonomiyi destekleyecek daha fazla hükümet politikası beklentileriyle yüzde 0.62 artış kaydetti. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu(NRDC) ilk çeyrekte ekonomik olarak "iyi bir başlangıç" yapmayı hedefleyeceğini söyleyerek büyümeyi daha fazla destekleyecek adımlar sinyali verdi.

Devlet televizyonunda yer alan habere göre, Çin Başbakanı Li Keqiang hükümetin bu yılki ekonomik hedeflere ulaşmasına yardımcı olacak koşullar oluşturmaya çalıştığını söyledi.

DÖVİZ

Dolar Fed'in küresel büyümedeki yavaşlamadan dolayı bu yıl faiz artırımlarına ara vereceği beklentileriyle gerilerken, sterlin hükümetin Brexit planı için parlamentoda yapılacak oylama öncesinde hafif yükseldi.

ABD ekonomisinin ivme kaybettiğine dair endişelerin yanı sıra Çin ithalat ve ihracatındaki beklenmeyen daralma sert küresel yavaşlama endişelerini artırdı. Bu durum bu yıl Fed'in para politikasını daha fazla sıkılaştırmasına engel olabilir.

Dolar endeksi yüzde 0.12 düşüşle 95.48'e geriledi. ABD'de faiz oranı vadeli işlem piyasaları 2019 için daha fazla artırım fiyatlamıyor. İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile vardığı Brexit anlaşmasının bugün parlamentoda oylanacak olmasıyla sterlinin seyri izlenecek. May bu oylamayı kazanarak
Brexit anlaşmasını onaylatabilir veya İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden kaotik bir şekilde ayrılması riskiyle karşı karşıya kalabilir. Parlamentodaki durum May'in lehine değil ve kazanma şansı son derece zayıf görünüyor. Kazanmak için 318 oy alması gerekiyor. Sterlin oylama öncesinde yüzde 0.3 artışla 1,2901 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)